Ostali sportovi

Vedad Karić generalni pobjednik Međunarodne biciklističke utrke u Tuzli 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas je u Tuzli održana 25-tu godinu zaredom Međunarodna biciklistička utrka u Tuzli, pod nazivom “25.Maj”. Sama utrka je prolongirana iz već poznatih razloga pandemije Covid-19.
Da je period bez utrka dobro iskoristio najbolji vozač BiH Karić Vedad, dokazao je i današnjom generalnom pobjedom.
Od ostalih takmičara zeničkog kluba “Rotacija-SPIN” vrijedi spomenuti drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji koje je osvojio mladi biciklista Amer Agić kojem je ovo bila i prva utrka u karijeri, za Mastere A medaljama su se okitili Eldin Šarić prvim mjestom i Saša Vujić trećim mjestom.
“Uvijek se rado odazovem ovoj utrci jer je najstarija u našoj državi. Svjedoci ste da smo imali problema sa pandemijom i da je cijeli plan utrka korigovan iz istog razloga. Međutim, pokazao sam, da se nalazim u jako dobroj formi i da se mogu nadati u narednim utrkama jako dobrim plasmanima. Sama pobjeda u ukupnom poretku mi je donijela i prvo mjesto u najjačoj seniorskoj kategoriji
Elite, kao i brdski prolazni cilj. Utrka je bodovana i za BiH Premier ligu” rekao nam je Vedad Karić.
Već naredni vikend zenički biciklisti nastupaju u Bihaću, gdje ih očekuju dvije utrke Državnog prvenstva u MTB disciplinama.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno