Ostali sportovi

Vedad Karić drugim mjestom na Tour of Albania osvojio nevjerovatnih 30 UCI bodova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački biciklista Zeničanin Vedad Karić nakon teških povreda vratio se biciklizmu te je nakon pete etape UCI 2.2 utrke Tour of Albania osvojio drugo mjesto i 30 UCI bodova što je najveći rezultat u novijoj historiji bh. drumskog biciklizma.

Karić je proteklih godinu dana trenirao i pripremao se za utrke koje slijede, a jedna od njih završena je danas u Albaniji i to nakon 700 kilometara vožnje i 7.000 metara ukupnog uspona.

Radi se o UCI 2.2. Tour of Albania utrci koja se nalazi u kalendaru Europa tura, a koja je prema riječima Karića za njega bila nevjerovatno uspješna.

“U generalnom poretku sam završio na visokom drugom mjestu i tako osvojio velikih 30 UCI bodova što je do sada najveći rezultat u novijoj historiji BiH kada je u pitajnu drumski biciklizam. Da rezultat d obije na značaju na najtežoj ‘kraljevskoj’ etapi sam osvojio 3. mjesto što me u konačnici i postavilo na visoko 3. mjesto u generalnom poretku”, kazao je Karić.

Istakao je da još jedan veoma bitan pokazatelj koliko je bio aktivan na cijeloj utrci jeste taj da je završio na 4. mjestu po bodovima (65 bodova) i gdje je do posljednje etape imao “zelenu majicu”.

“Ovakvi rezultati ne dođu onako. Mnogo stvari treba da se posloži, od tempiranja forme, ishrane, mnogih drugih odricanja, ali opet, najveći teret na kraju preuzme porodica koja jedina zna kako sve naše obaveze isplanirati da smo svi zadovoljni”, pojasnio je Karić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno