PERO Zenica
Kultura

Veče sevdaha u Domu Preporoda

Veče sevdaha u Domu Preporoda – Veče sevdaha održano je sinoć u Domu Bošnjačke zajednice kulture Preporod Zenica. Nastupio je Narodni orkestar Preporoda sa vokalnim solistima koji su izveli program sačinjen od tradicionalnih sevdalinki.

Bila je ovo repriza programa koji je u julu izveden u Banskim dvorima u Banja Luci u sklopu višednevne manifestacije Vezeni most. Upravo nastupom zeničkog Preporoda ova je manifestacija i okonačna. Veče sevdaha u Domu Preporoda imalo je i donatorski karakter.

Jednostavno, kaže predsjednica Društva, Amna Sofić, nemamo dovoljno sredstava da finansiramo sve planirane projekte i svaka pomoć od prijatelja je više nego dobrodošla.

(D.T.)
rtvze.ba

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...