Zenica

Važno za penzionere van BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni zavod mirovinsko-invalidskog osiguranja (FZMIO) pozvao je umirovljenike koji su ostvarili pravo na mirovinu na području Federacije BiH, a žive izvan tog entiteta, uključujući i umirovljenike iz Hrvatske, da mu do kraja godine dostave potvrde o životu, što je uvjet da bi im se mirovine isplaćivale i ubuduće.

Prema priopćenju FZMIO, čije je sjedište u Mostaru, umirovljenici na internet stranicama tog zavoda ( www.fzmiopio.ba ) mogu preuzeti tiskanicu “potvrda o životu”, koju potom moraju ovjeriti i do kraja godine poštom dostaviti zavodu na jednu od adresa koje će pronaći na stranici, kako im u 2015. ne bila obustavljena isplata mirovina.

FZMIO precizira da se potvrde o životu ovjeravaju u općini prebivališta korisnika mirovine, kod javnog bilježnika, u diplomatskom predstavništvu BiH, odnosno u domu umirovljenika ili bolnici, ako je umirovljenik tamo smješten. Prema podacima Zavoda, u Hrvatskoj živi oko 18.000 osoba koje primaju mirovinu iz Federacije BiH i sve one moraju dostaviti navedene potvrde.

Od prošle godine FZMIO više ne šalje poštom uvjerenje o životu umirovljenicima koji žive izvan Federacije BiH, što je činio prijašnjih godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno