Zenica

Varošište: U susret Ramazanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Varošište: U susret Ramazanu – U petak, 04. maja u džematu Varošište održan je program u povodu dolaska mubarek mjeseca Ramazana pod nazivom „U susret Ramazanu.“

Programu je prisustvovao Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović koji se obratio kratkom besjedom a predavanje na kraju programa je održao glavni imam Medžlisa IZ-e Zavidovići Izet ef. Čamdžić. Pored zeničkih imama hfz. Husejn ef. Čajlakovića, Ramiz ef. Redžića i mujezina Sinanudina Smrike učešće na programu su uzeli mr. Salih ef. Meštrovac, Ibrahim Bilčević i Ahmed Alili. Program se sastojao od učenja odlomaka iz Kur’ana te ilahija i mevluda, koji su bili duševno okrepljenje za sve vjernike koji su posjetili ovaj program.

prof. Čamdžić je kroz prizmu Kur’ana i Sunneta i zamišljenog razgovora između čovjeka i Gospodara, govorio o pripremama za Ramazan koje podrazumjevaju dublju promjenu u čovjekovom ponašanju od one koja je vidljiva kroz sustezanje od tjelesnih užitaka.

Muftija zenički je apostrofirao dane u kojima se nalazimo, koji su pored priprema za mubarek Ramazan značajni i po tome što obilježavamo Dan džamija i džemata, prisjećajući se na porušene džamije u agresiji na BiH. Muftija je također napomenuo da je su sve porušene džamije obnovljene, ali i da naš bošnjački narod i vakifi grade i nove.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno