Nogomet

Vanredni press u NK Čelik – investitor Aydin Olgun nakon ispadanja Čelika iz Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vanredni press u NK Čelik – Obraćanje investitora Aydina Olguna nakon ispadanja Čelika iz Premijer lige – Jučerašnjim porazom od tuzlanske Slobode na svom Bilinom polju nogometaši Čelika zvanično su ispali iz Premijer lige BiH. Čelik je prvi put ispao iz Premijer lige i navijači su vidno razočarani nakon ispadanja, a mnogi su pomislili da će klub napustiti i investitor iz Turske.

Tim povodom investitor Olgun danas (nedjelja) održao je vanrednu press konferenciju i odmah na početku se izvinio svim Zeničanima i ljubiteljima nogometa u Zenici zbog neuspjeha i ispadanja NK Čelik iz najvišeg ranga, Premijer lige BiH. Izvinjenje je uputio još nekoliko puta.

Dotakao se ispadanja iz lige, buduće akademije kluba, ljudima koji su ga iznevjerili, navijačima, ali i budućnosti kluba.

Kaže da je učinio maksimalne napore da do toga ne dođe i da je pokušao izvršiti konsolidaciju stanja u klubu, ali su stigli prekasno (20.01.2018.su preuzeli klub), a da su stigli u oktobru, kada su počeli pregovori, misli da bi sve bilo drugačije.

I pored ispadanja Čelika u niži rang takmičenja najavio je da će i dalje ostati u Zenici i nastaviti sa projektom nogometne Akademije sa terenima, stvaranju kvalitetnog i jakog kluba i da će nastojati u što kraćem vremenu klub vratiti u Premijer ligu BiH.

Najavio je  izbor novih saradnika u klubu, stručnom štabu i izboru kvalitetnijih igrača.

-Žao mi je što se desilo ispadanje iz lige, nisam mogao ništa uraditi, jer sam novi u ovome svemu. Nisam poznavao sistem ovdje, tek se upoznajem s ljudima i nismo imali vremena da uspostavimo naš sistem. Nažalost, zakasnili smo i desilo se to što se desilo. Kao predsjednik kluba želim da se izvinem svim navijačima Čelika za ono što se desilo, jer svi mi volimo ovaj klub. Ja sam ovdje došao isključivo radi našeg projekta i da vam kažem odmah do kraja ću ostati ovdje. Svi ljudi u Turskoj vole Bosnu i Hercegovinu, vole sve ljude u ovoj zemlji i mi dolazimo ovdje napraviti lijepe i dobre stvari. Nije kraj svijeta ispasti, nekada padneš, nekada se digneš, treba ići dalje, mi za mjesec dana počinjemo s našim projektom pravljenja Akademije kluba. Bilo je onih koji su u to vjerovali, a bilo je i onih koji u to ne vjeruju. Još jednom se izvinjavam radi ispadanja, ali meni je savjest čista, učinio sam sve što sam mogao da klub pokuša izboriti opstanak. Čelik je izgubio jednu godinu i od danas obećavam da će klub napredovati i biti bolji nego što je bio -, kazao je u jednom dijelu obračanja, Olgun.

Čelikov najveći propust nakon dolaska investitora u klub jeste pogrešna sportska politika, odnosno dovođenje igrača koji nisu u stanju obezbjediti klubu opstanak u Premijer ligi, kaže Olgun.

-Mi smo morali da nekom vjerujemo, nažalost neki su bili pravi ljudi, ali neki su izigrali naše povjerenje. Kao što znate ja se bavim nogometom u Belgiji, Turskoj i Makedoniji, znam sistem kako u tim zemljama funkcioniše, ali kao u BiH nisam vidio ovako loš sistem -, ističe Olgun.

– Kapacitete i resurse imamo, prepoznao sam to, iako sam imao ponude još nekih klubova u BiH, mi smo se odlučili za Čelik i nadam se da nismo pogriješili. Najveći problem u državi jeste spora administracija i te zakonske regulative, dozvole, procedure, ali vjerujem da ćemo u što bržem roku krenuti s izvođenjem radova kada je u pitanju naša akademija -, optimista je vlasnik Čelika.

Nakon jučerašnje utakmice već su obavljeni razgovori sa 12-13 igrača, koji bi trebali ostati, ali i sa onima na koje se neće računati.

-Biće dosta promjena i u rukovodstvu kluba, administraciji i mi ćemo napraviti svoj sistem rada i djelovanja.

Čekam Izvještaj glavnog trenera Edina Prljače, popričati će sa njim i donijeti odluku o njegovoj sudbini -, kaže Olgun.

-Turska i BiH su prijateljske države i mi ćemo i dalje raditi na širenju prijateljstva i učiniti sve da Zenica bude i dalje prepoznatljiva po nogometu u BIH i šire. Želim još za kraj dodati, bez obzira na to što je Čelik ispao iz lige, ja vjerujem da će u skorijoj budućnosti biti jedan od najboljih klubova u BiH -, rekao je, na kraju, Aydin Olgun.

Nakon oficijelnog dijela press konferencije, Olgun je zamolio novinare da još popričaju o klubu, nekim prijedlozima, sugestijama, koje bi mogle pomoći u konsolidaciji kluba.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno