Info

Vanredna sjednica Vlade ZDK povodom elementarne nepogode

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vanredna sjednica Vlade ZDK – Danas je Vlada ZDK održala vanrednu sjednicu, na kojoj je razmatrala informaciju o stanju na području ZDK, usljed elementarne nepogode, posebno u općinama Vareš i Žepče i gradu Zenica  u kojma  je, na dijelu teritorije,  došlo do pokretanja klizišta i prekida putne komunikacije.

Na prijedlog Kantonalne uprave  CZ ZDK,  Vlada je donijela zaključak  da se na teren pošalje sva raspoloživa mehanizacija i stave na raspolaganje svi resursi te ostala materijalno-tehnička sredstva i da se u funkciju zaštite uključe svi povjerenici i članovi općinskih štabova civilne zaštite, koji su u okviru svoje nadležnosti, dužni organizirati sve mjere zaštite stanovništva , kako bi se pomoglo stanovnicima ugroženih područja i što prije stavila u funkciju putna komunikacija, prekinuta elementarnom nepogodom koja je zadesila Zeničko-dobojski kanton.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i komandant štaba CZ ZDK ministar, Fahrudin Brkić kao i  direktor KU CZ ZDK, Džavid Aličić obilaze teren u ove dvije općine da zajedno sa općinskim strukturama CZ i načelnicima sagledaju stanje i poduzmu dodatne mjere na otklanjanju posljedica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno