Politika

Uzunović najavio uključivanje u političke procese u Zenici: Smrtni sam neprijatelj svima koji pišu laži

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Kenan Uzunović reagovao je na navode da je promijenio stranku te je poručio kako se do sada nije petljao u priču o novoj većini u Zenici, ali da će od sutra biti uključen u cijeli proces.

Između ostalog, Uzunović je natpise o promjeni stranke ocijenio kao neistinite.

“Kenan Uzunović nije promijenio stranku, nije prešao ni u Snagu naroda, ni bilo gdje drugo, ali će u narednom periodu djelovati kao samostalni zastupnik koji će pratiti one politike koje je zastupao u predizbornoj kampanji. Na prvoj fotografiji (lijevo) vidi se Kenan Uzunović koji kao student Fakulteta političkih nauka mjesec nije izlazio iz kancelarije da bi zaštitio izborni rezultat Fuada Kasumovića i spriječio neke druge da pokradu izbore, i zajedno sa 6 članova izbornog štaba, 50 članova biračkih odbora i 50 posmatrača osigurali da u Zenici pobijedi nezavisni kandidat za gradonačelnika”, rekao je Uzunović.

Nakon toga, Uzunović je nastavio govoriti o svom političkom putu.

Na desnoj fotografiji vidi se Kenan Uzunović koji je kao nosilac liste nezavisnih kandidata ostvario najbolji rezultat kao kandidat za vijeće u Federaciji, gdje je naredne dvije godine branio interese stranke i gradonačelnika Fuada Kasumovića. Koliko je bio zaluđen idejom koje su zajedno zastupali, govori činjenica da mu je noć prije sjednice na koju je došao kako bi kao 16-a ruka izglasao Budžet grada Zenice na bolji svijet preselila osoba koja ga je doslovno othranila, majka (nena). Na drugoj fotografiji (lijevo) vidi se Kenan Uzunović koji je tog dana navukao gnjev svih pravosudnih i policijskih institucija tvrdnjom da je korumpirano tužilaštvo i pravosuđe jer su tog dana uhapsili Fuada Kasumovića i njegove saradnike za koje i dan danas tvrdim da nisu krivi za slučaj Zenicatrans”, rekao je zastupnik.

Poručio je i kako su tvrdnje simpatizera Fuada Kasumovića samo gnusne laži.

“Na drugoj fotografiji na desnoj strani su Kenan Uzunović i Alen Kapković koji su u noći kada je nastala fotografija izlobirali osamnaesti potpis za formiranje nove većine u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Istu većinu, odgovorno tvrdim, Fuad Kasumović sam nikada ne bi sastavio, a to je dokazao sa trenutnim rastavljanjem iste. Nakon ove četiri fotografije, ne znam da li postoji još neka gnusna laž koju mi mogu spočitavati botovi Fuada Kasumovića kojima on lično diktira ove gnusne laži koje danima čitam o sebi i drugim kolegama”, naglasio je.

Na kraju, Uzunović je rekao i kako će od danas biti smrtni neprijatelj onih koji su pisali podvale i laži o njegovoj političkoj karijeri.

“Večeras sam ja, Kenan Uzunović ušao u kuću svojih roditelja i zatekao svoju mamu kako plače jer konstantno čita ove gnusne laźi koje se danima plasiraju. Od večeras je Kenan Uzunović smrtni neprijatelj svima onima koji su pisali ovako gnusne laži i podvale. Do večeras se nisam petljao u priču o novoj većini, ujutro ću to učiniti sa velikim zadovoljstvom”, zaključio je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno