Biznis

Uz podršku Evropske Unije novi certificirani CNC operateri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Mješovita srednja tehnička škola Travnik“ je organizovala svečanu dodjelu certifikata polaznicima obuke za CNC operatera po programu osposobljavanja koji je odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB.

Obuka CNC operatera je realizovana u organizaciji Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Srednjobosanskog kantona (LPZ SBK) u okviru projekta „Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK“ koji je finansiran od strane Evropske unije, a provodi se u okviru druge faze projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji implementira Međunarodna organizacija rada u BiH.

Realizator obuke je bila „Mješovita srednja tehnička škola Travnik“ po programu osposobljavanja koji je odobren od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Obuka uključuje teorijski i praktični dio (120 sati ukupno) i bila je potpuno besplatna za sve učesnike sa pokrivenim troškovima prijevoza i ishrane tokom obuke.

CNC operater predstavlja poseban profil stručnog zanimanja koji u svom radu treba dobro poznavati: organizaciju radnog mjesta, proces pripreme za CNC obradu, obradu metalnih materijala na CNC obradnim centrima prema definisanoj tehnologiji, kvalitetu rada i osiguranje kvaliteta cjelokupnog radnog procesa na računaru. Ovaj profil zanimanja je izuzetno tražen i može da udovolji velikom broju različito postavljenih složenijih tehnoloških zahtjeva.

Projekat „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno