Info

Uvođenje reda u usklađivanje visina plata u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon razmatranja Informacije o implementaciji Zakona o plaćama i drugim materijalnim pravima organa upravljanja institucija Federacije BiH i javnih preduzeća u većinskom vlasništvu Federacije BiH, Federalna vlada danas je ovlastila premijera Federacije BiH da od institucija koje je osnovala Vlada, koje vrše javna ovlaštenja i imaju status pravne osobe, te privrednih društava u kojima Vlada Federacije BiH vrši neposredna ovlaštenja na osnovu državnog kapitala iz nadležnosti FBiH, zatraži kopiju platnih lista za mart, april i maj 2015. godine, kopiju menadžerskog ugovora (ili drugog akta) kojim je regulirana visina mjesečne plaće i ostalih prinadležnosti za direktora i članove uprave, te kopiju ugovora (ili drugog akta) kojim je utvrđena visina mjesečne naknade za predsjednika i članove upravnog ili nadzornog odbora.

Nakon kompletiranja i analiziranja ovih podataka, Vlada FBiH će utvrditi jedinstven način reguliranja visina plaća, saopćeno je iz Vlade.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno