Košarka

Uvjerljiva pobjeda juniora OKK Čelik

Uvjerljiva pobjeda juniora OKK Čelik na Bilmišću
Uvjerljiva pobjeda juniora OKK Čelik na Bilmišću
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uvjerljiva pobjeda juniora OKK Čelik- Uokviru 16.kola Lige mladih ZE-DO kantona danas su u Zenici igrale juniorske selekcije OKK Čelik i KK Krivaja iz Zavidovića. Ubjedljivu pobjedu od + 42 poena razlike zabilježili su juniori OKK Čelik.

Rezultat: OKK Čelik – KK Krivaja 78:36 (20:10), (18:10), (22:7), (18:9);

Sastav juniora OKK Čelik: Šeper Nedžad, Bajramović Benjamin, Kermo Mirza, Husetović Emin, Varupa Kerim, Begić Ahmet, Vilić Luciano, Brkić Amar, Rahmanović Husein, Bajramović Harun, Halilović Dino, Smajlagić Harun. (Treneri: Armel Mujaković i Edin Varupa);

Utakmica je odigrana u renoviranoj dvorani na Bilmišću u Zenici pred oko 20-ak gledalaca. Sudije su bili: Dado Bajramović i Dženan Hasić iz Zenice, koji nisu imali težak posao na današnjoj utakmici.

Uvjerljivu pobjedu zabilježili su juniori OKK Čelik, koji su tokom cijele utakmice pokazali dominaciju u svim segmentima igre. Na poluvremenu je bilo 38:20 za domaće, a drugo poluvrijeme juniori Čelika dobili su još ubjedljivije (40:16) za konačnih 78:36 za Čelik.

Treneri Čelika, Armel Mujaković i Edin Varupa, često su rotirali kompletnu petorku i svi igrači su dobili šansu da pokažu šta znaju. Juniori Čelika u Ligi mladih ubjedljivo vode na tabeli i obezbjedili su plasman na završnicu za prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji.
Inače, u takmičarskoj sezoni 2015/2016 u Ligi mladih ZDK, u kategoriji juniora nastupaju slijedeći klubovi:

KK “Kengur” Zenica, KK “Ten” Zenica, KK “Kakanj” Kakanj, KK “Žepče” Žepče, OKK “Čelik” Zenica, KK “Gradina ” Tešanj, KK “Abeceda” Zenica, KK “Krivaja” Zavidovići, KK “Orlovik” Žepče i KK “Vukovi” Zenica.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno