Nogomet

Uvertira u EURO: Prijateljske utakmice Zmajeva i Vatrenih na Novoj BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao uvertira u Evropsko fudbalsko prvenstvo u programu Nove BH, očekuju nas ekskluzivni prijenosi prijateljskih utakmica fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prvi duel ekipa Ivayla Peteva odigrat će na  stadionu Grbavica u Sarajevu, a protivnik će biti selekcija Crne Gore koja također nije uspjela izboriti nastup na EURO-u. Nakon što je tu selekciju napustio Faruk Hadžibegić, za novog selektora je imenovan nekadašnji fudbaler Sutjeske i Budućnosti Miodrag Radulović. Crnogorci  su na otvaranju Kvalifikacija ubilježili pobjede protiv Latvije i Gibraltara i doživjeli minimalan poraz od Norveške. Podsjećamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nije prekinula niz bez pobjede koji traje od kraja 2019. godine. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo smo otvorili remijem protiv Finske, poslije kojeg smo odigrali 0:0 sa Kostarikom i doživjeli poraz od Francuske na Grbavici sa 1:0. Prijateljski meč Bosna i Hercegovina – Crna Gora, na rasporedu je u srijedu, 2. juna u 18 sati.

Odlična provjera za tim Ivayla Peteva bit će i duel na Parkenu u Kopenhagenu gdje ćemo odmjeriti snage protiv selekcije Danske koja se priprema za nastup na EURO-u. Evropski prvaci iz 1992. godine, ove godine su u grupi sa selekcijama Belgije, Finske i Rusije. Okršaj Zmajeva protiv Belgije ne propustite pogledati 6. juna u 18 sati.

Osim utakmica Zmajeva, Nova BH svojim gledateljima donosi i dvije prijateljske utakmice reprezentacije Hrvatske.

Prvu od dvije provjere uoči nastupa na Evropskom prvenstvu,  fudbalska reprezentacija Hrvatske imat će protiv Armenije na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u utorak, 1. juna u 18:00 sati.

Pravu generalnu probu pred evropski spektakl godine Vatreni će odigrati u Briselu protiv jednog od favorita ovogodišnjeg EURO-a. Mogu li Dalićevi momci parirati selekciji Belgije koju predvode neke od najvećih zvijezda evropskog fudbala? Duel Belgija – Hrvatska igra se u nedjelju 6. juna, u 20 sati i 45 minuta također uz direktan prijenos na Novoj BH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno