Zenica

Uveden produženi boravak djece školskog uzrasta u vrtiću ”Pčelica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uveden produženi boravak djece školskog uzrasta u vrtiću ”Pčelica”- JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica uvodi program Produženog boravka  školske djece u vrtiću “Pčelica” za djecu upisanu u OŠ “Meša Selimović”.

Produženi boravak je namijenjen djeci do 3 razreda osnovne škole i obuhvata: cjelodnevni boravak djece od 6.30 do 17.00 sati, tri obroka, odvođenje i dovođenje djece iz škole i pomoć pri izradi domaće zadaće.

JU Predškolski odgoj i obrazovanje prekinula je sa realizacijom programa Produženog boravka školske djece u vrtićima Ustanove, usljed pandemije COVID-19 i obavezujućih procedura nadležnih, a u cilju zaštite zdravlja djece, roditelja, zaposlenih i ostalog stanovništa.

Trenutno u vrtiću ”Pčelica” postoje prostorni, kadrovski i biosigurnosni uslovi za ponovno uvođenje Programa Produženog boravka školske djece, a u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima Ustanove u ispunjavanju naprijed navedenih uslova, program bi se ponovo realizirao i u drugim vrtićima Ustanove.

Vrtić “Pčelica” renoviran je zahvaljujući donaciji Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, te je dodatnim angažmanom Ustanove osposobljeno prizemlje vrtića funkcionalnim prostorijama u skladu sa pedagoškim standardima i normativima te odvojenim-posebnim ulazom.

Od septembra 2021. godine u vrtiću “Pčelica” uveden je i program Produženi boravak za djecu predškolskog uzrasta (6.30 do 19.00) zbog iskazanih potreba korisnika usluga u JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Detaljnije informacije o Programu mogu se dobiti pozivom na broj 032 443 860.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno