Zenica

Utrka za sve generacije: Treći “Zenički noćni cener”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U gradu na Bosni, u subotu 14. maja s početkom u 20,00 sati, trčat će se treće izdanje „Zeničkog noćnog cenera“. Startna pozicija smještena je na centralni gradski Trg Alije Izetbegovića.

„Zenički noćni cener“ realizuje se u organizaciji Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“, odnosno Sekcije „Zenica trči“. Utrka je međunarodnog karaktera i trči se dva i po kruga u dužini od 10 kilometara, kroz najljepše dijelove grada. Staza je ravna i idealna za postizanje ličnih rekorda, certifikovana od strane Asocijacije za maratone i utrke na duge staze (AIMS), što znači da se nalazi na popisu međunarodno priznatih staza. (Molimo priložiti certificiranu stazu utrke u tekstu.)

Upravo tom stazom trčat će 400 trkača i trkačica iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire, a u slučaju brze popune mjesta i velikog interesovanja, Sekcija će razmotriti mogućnost otvaranja kasnih prijava, uz posebne uslove. Lista učesnika se već popunjava, a značajno je vidjeti i prijavljene trkače iz Njemačke, Austrije, Turske, Sjedinjenih Američkih Država i Finske. Svi zainteresovani koji žele sebi priuštiti ovo nezaboravno trkačko iskustvo, o čemu svjedoče prethodna dva izdanja utrke, prijaviti se mogu do 04. maja, putem linka https://gb3timing.com/dogadjaj/3-zenicki-nocni-cener/, s napomenom da je prijava kompletirana nakon uplate startnine. Pravo prijave imaju svi koji na dan utrke imaju navršenih 14 godina.

Svi učesnici ponijet će sa sobom kući Povelju Kulina bana, a oni koji napadaju postolje i novčane nagrade, koje su osigurane u muškoj i ženskoj kategoriji za prva četiri učesnika, dok najbržeg i najmlađeg Zeničanina i najbržu i najmlađu Zeničanku očekuju posebni pokloni sponzora.

U realizaciji ovogodišnje utrke uključila su se mnogobrojna zenička udruženja, koja će zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK i volonterima osiguravati stazu, odnosno činiti atmosferu uzavrelom kako to uzavreli grad jedino i zna. Ako nemate namjeru trčati Cener, onda se možete pridružiti timu volontera putem linka https://zenicatrci.com/volontiraj/.

Ovo je rekreativna utrka za sve generacije, bez obzira na prethodno sportsko iskustvo, kojoj je cilj privući prijatelje zdravih navika i pokloniti im osjećaje sreće, zadovoljstva i pomjeranja vlastitih granica.

Vidimo se na startu trećeg „Zeničkog noćnog cenera“!

Sekcija „Zenica trči“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno