Nogomet

Utakmice Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije – Nastavak kvalifikacija za EURO 2020 u programu Nove BH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova BH tokom mjeseca oktobra nastavlja prenositi kvalifikacijske mečeve nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. U nastavku kvalifikacija ove tri selekcije očekuju utakmice od ključne važnosti za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u 12 evropskih gradova, koje će također ekskluzivno prenositi Nova BH.

10.10. Hrvatska – Mađarska (20:45)

Hrvatska nakon dvije pobjede u devetom mjesecu sa puno optimizma dočekuje Mađarsku. Utakmica se igra u Splitu i za ovaj meč traži se karta više. Sigurno je da će Poljud biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ovo je utakmica za prvo mjesto u grupi, ali Mađari su dužnici Hrvatskoj.
U Budimpešti su slavili i tako zadali ozbiljan udarac ambicijama selekcije koju sa klupe predvodi Dalić. Ipak, Hrvatska se vratila i potvrdila svoj kvalitet, a pobjede se očekuju i u ova dva meča, s kojima bi trasirali svoj put prema Evropskom prvenstvu.

12.10. Bosna i Hercegovina – Finska (17:30)

Nakon poraza Finske od Italije u Tampereu (1:2), reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je dobila priliku da se bori za prve dvije pozicije u grupi “J”. Tim Roberta Prosinečkog se u igru za plasman na EURO 2020 može vratiti isključivo pobjedom protiv Finaca, koji su nam ostali dužni nakon prvog duela u kojem smo poraženi 2:0. Bila je to bez konkurencije najslabija partija naše reprezentacije u ovom ciklusu i upravo u Tampereu krenuo je niz loših rezultata, što je na kraju rezultiralo tek četvrtim mjestom u grupi iza neprikosnovenih „Azzura”, Finske i Armenije. Sa „prodrmanim” bosanskohercegovačkim timom, nakon ostanka Roberta Prosinečkog, očekujemo mnogo bolje izdanje i pobjedu s kojom bi se približili Fincima na samo dva boda zaostatka.

13.10. Vels – Hrvatska (20:45)

Nakon Mađarske, Modrić i društvo idu na neugodno gostovanje Velsu koji je savladan u Osijeku, ali Vels nije ista selekcija u gostima i na svom terenu. Ovo je utakmica u kojoj Vatreni mogu i konačno potvrditi svoj plasman na smotru najboljih selekcija Evrope. Ipak, selekcija Velsa na domaćem terenu ima četiri pobjede u nizu i sigurno taj niz žele nastaviti i protiv Hrvatske, što neće biti lako. S druge strane, Hrvatsku raduje činjenica da još uvijek nema poraz od reprezentacije Velsa, u pet mečeva Hrvatska je zabilježila četiri pobjede i samo jedan remi.

14.10. Litvanija – Srbija (20:45)

Srbija je izgubila skoro sve šanse za plasman na prvenstvo Evrope kroz grupe, ali ekipa koju sa klupe predvodi Ljubiša Tumbaković neće se predati dok i matematički sve ne bude gotovo. I dok čekaju i prate ostale razultate, moraju savladati Litvaniju sa kojom kroz historiju nisu imali
problema. Zanimljivo je da ove dvije selekcije nikad nisu odigrale neriješeno, a igrali su osam puta, od čega je Srbija upisala sedam pobjeda i jedan poraz. U prvom međusobnom dvoboju u ovim kvalifikacijama Srbija je slavila sa 4:1. Litvanija je u devetom mjesecu upisala dva poraza
od favorita, Ukrajine i Portugala, ali sigurno je da žele uzeti i neki bod protiv favorizovane Srbije.

15.10. Grčka – Bosna i Hercegovina (20:10)

Tek ako pobijedimo Finsku, možemo razmišljati o Grčkoj i uvijek teškom gostovanju protiv velikog rivala s kojim smo čak četvrti put u istoj kvalifikacijskoj grupi. Nakon velike pobjede od 3:1 u Zenici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 22. marta 2013. godine, naredne
tri utakmice završile su remijem. U kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji bilo je 1:1 u Atini, 0:0 u Zenici uz incident i tuču među igračima i trenerskim osobljem. Na startu ovog ciklusa, ponovo u Zenici bilo je 2:2, i to nakon što smo poslije prvog poluvremena vodili sa 2:0. Ishod sljedeće
utakmice je nemoguće predvidjeti, pogotovo nakon što su Grci u ovim kvalifikacijama potpuno podbacili i do sada osvojili samo pet bodova.

Sportska redakcija će gledateljima Nove BH donijeti i ekskluzivne izvještaje sa posljednjih priprema bh. selekcije, kao i atmosferu uoči, ali i tokom utakmica Zmajeva. Atraktivnog i dinamičnog sadržaja neće nedostajati i u specijalnim emisijama prije i nakon svake utakmice reprezentacije BiH, uz stručne analize i atraktivne goste.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno