Rukomet

Utakmica RK Čelik – RK Bosna bez prisustva publike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmica RK Čelik – RK Bosna bez prisustva publike – Utakmica narednog, 14. prvenstvenog kola u Prvoj ligi Federacije BiH Čelik – Bosna (Tešanj), prema odluci Rukometnog saveza BiH, igra se u subotu, 14 marta u 20 sati u gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici – bez publike.

”Danas smo dobii odluku Saveza o mjerama zaštite od korona virusa po kojoj se sve utakmice u narednih 21 dan igraju bez prisustva publike! Za nas to počinje utakmicom sa RK Bosnom 14. marta. To uključuje i historijsku utakmicu sa RK Krivajom iz Zavidovića, koja se u Areni igra 28. marta. Posebno žalimo zbog te utakmice jer meč sa RK Krivajom, u biti, odlučuje o prvaku Lige za ovu godinu i plasmanu u Premijer ligu BiH. Mi smo već napravili konkretan Akcioni plan kako da baš na tu utakmicu u Arenu ciljano dovedemo oko četiri hiljade posjetilaca! To je trebao biti istinski sportski događaj godine u Gradu, ali bez publike, ta draž velikog derbija se uveliko umanjuje”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Zabranjuje se i treniranje i škole rukometa

U odluci o mjerama Rukometnog saveza BiH se dodaje da se u istom vremenskom periodu zabranjuje treniranje i igranje rukometa djece do 15 godina, pa su obustavljene i sve aktivnosti Škole rukometa Rukometnog kluba Čelik.

Takođe, sve zdravstvene komisije Saveza i klubova su stavljene u položaj maksimalne pripravnosti.

Za subotnju utakmicu neizvjestan nastup Edvina Begovića

”Što se tiče prve ekipe RK Čelik, mi za sada svakodnevno treniramo. Naravno da nas je ova situacija malo poremetila, ali je posjećenost trenizima odlična. Nadam se i očekujem pobjedu protiv naših sportskih prijatelja RK Bosna Tešanj u subotu!”, izjavio je trener RK Čelik Seldin Rizvanović.

Od standardnih prvotimaca RK Čelik u utakmici sa RK Bosnom neizvjestan je jedino nastup odličnog desnog krila Edvina Begovića koji je ”zaradio” povredu u utakmici protiv Sane 7 u Sanskom Mostu prošle subote.

Trener Rizvanović će sastav ekipe objaviti pred samu utakmicu sa RK Bosnom u subotu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno