Info

Usvojeni prijedlozi za izvršavanje sudskih nagodbi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona prihvatila je izvještaj Komisije za razmatranje prijedloga za zaključenje vansudske nagodbe te usvojila Prijedlog redosljeda za zaključenje vansudskih nagodbi po osnovu kolektivnog ugovora. Kako je već poznato, u budžetu Kantona za 2014. godinu opredjeljeno je 400.000 KM za izvršne sudske presude za koje je objavljen javni poziv, a na koji se do 28.02. 2014. prijavilo ukupno 905 tražilaca izvršenja. Komisija je u skladu sa Odlukom o mjerilima i kriterijima za zaključivanje vansudskih nagodbi na teret budžeta ZDK sastavila prijedlog redosljeda prema postojećim kriterijima. Prednost su imali oni tražioci izvršenja koji su se u većem procentu odrekli ukupnog duga, odnosno glavnice i/ili zatezne kamate. Time je uvjete za prijedlog pravobranilaštvu da sklopi sporazume o vansudskoj nagodbi ispunilo 39 tražilaca izvršenja čiji revidirani zahtjevi iznose 399.319 KM.

Na ovoj sjednici Vlada je dala saglasnost na izbor prof. dr. sc. Aleksandra Karača na dužnost prorektora za naučno istraživački rad, a prof. dr. sc. Enesa Hašića na dužnost prorektora za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici.

Pored ovog, prihvaćen je prijedlog Uredbe o izmjeni Uredbe o plaćama, naknadama i drugim materijalnim pravima policijskih službenika ZDK koju je sačinilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Izmjenom pomenute Uredbe prolongiran je rok za primjenu novog načina obračuna troškova prijevoza na posao i s posla do 01. 02. 2015. godine.

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, usvojen je zaključak da se putem Općine Žepče dodijeli 5.000 KM povratničkoj porodici Mire Vrbić iz Žepča, s ciljem stvaranja minimalnih uvjeta za život.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno