Politika

Usvojene sve tačke dnevnog reda 37. sjednice Gradskog vijeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradsko vijeće Zenica na 37. sjednici, održanoj danas, razmatralo je i usvojilo 12 tačaka.

Nakon što su vijećnici postavili pitanja i uputili inicijative, razmatran je i usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za period januar-juni 2023. godine.

U Izvještaju je navedeno da ukupno ostvareni prihodi i primici Budžeta za period 01.01.-30.06.2023. godine iznose 37.928.890,71 KM, što predstavlja 89 posto idealnog plana, odnosno za 11 posto su veći od ostvarenih prihoda i primitaka u istom periodu 2022. godine.

Kad su u pitanju ukupni rashodi i izdaci Budžeta, oni su u izvještajnom periodu izvršeni u iznosu od 27.700.931,99 KM, što predstavlja 65 posto idealnog plana, a u odnosu na izvršenje u istom periodu 2022. godine veći su za 35 posto.

Vijećnici su podržali Prijedlog Odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe, radi oblikovanja građevinske čestice te Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za uplanjenje izgrađenog javnog puta Seoci – skretanje za Radinoviće.

Također, Vijeće je razmatralo i usvojilo Prijedlog Odluke o načinu i uslovima povjeravanja i organizovanja javnog prijevoza putnika u linijskom cestovnom prijevozu na teritoriji grada Zenica kojom se uređuju način i uslovi povjeravanja i organizovanja javnog prijevoza putnika u linijskom cestovnom prijevozu na teritoriji grada Zenica.

Shodno ovoj odluci obaveza Grada Zenica i prijevoznika je da osiguraju trajno obavljanje gradskog prijevoza koje odgovara kvalitetom i standardom utvrđenoj visini cijene koju korisnici plaćaju za tu uslugu.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o usvajanju liste potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva za period 2023. – 2025. godina te Prijedlog Odluke o utvrđivanju naknade u vezi sa radom i angažmanom u savjetima mjesnih zajednica Grada Zenica za 2023. godinu.

Na ovoj sjednici vijećnici su podržali Nacrt Odluke o radnom vremenu, kao i Inicijativu o održavanju tematske sjednice pod nazivom “Sigurnost građana i zaštita od nasilja u porodici i nasilja nad ženama”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno