Nogomet

Usvojena dva seta pomoći klubovima u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Usvojena dva seta pomoći klubovima u BiH – Sinoć je putem video konferencijske veze, a pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, održana 49. sjednica IO NS/FS BiH kojoj su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora.

Na sjednici je usvojeno sljedeće:

  1. Zapisnik i realizacija zaključaka sa 48. sjednice IO održane dana 21.04.2020. godine.
  2. Informacija o postupku licenciranja klubova na entiteskim nivoima takmičenjima.
  3. Usvojen je prijedlog dva seta pomoći klubovima u Bosni i Hercegovini. Prvi set pomoći se odnosi na pripremu dezinfekcione zaštite na stadionima i drugi set pomoći koji se odnosi na finansijsku podršku klubovima u prevladavanju posljedica nastale štete izazvane pojavom korona virusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.
  4. Izmjene i dopune Pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača.
  5. Zaključak kojim se daje puna podrška Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine u pravcu nastavka njegovih aktivnosti na iznalaženju kvalitetnih rješenja direktne pomoći sportu, sportskim savezima i sportskim kolektivima na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je posebno razmatrana mogućnost nastavka i organizacije završnice prvenstvenih i KUP takmičenja. NS/FS BiH je u cijelosti posvećen razradi potencijalnih modaliteta odigravanja utakmica u narednom periodu i završetka takmičenja na sportskom terenu. Kao društveno odgovorna organizacija, NS/FS BiH će i dalje pratiti, poštovati i sprovoditi sve odluke nadležnih organa, tako da niti jedna odluka o nastavku takmičenja koja su pod ingerencijom NS/FS BiH neće biti donesena bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti na državnom i entitetskim nivoima. Kao udružena asocijacija UEFA, NS/FS BiH je obavezan slijediti propisane smjernice u cilju pripreme, organizacije i održavanja utakmica u narednom periodu, posebno vodeći računa o rokovima koji su dostavljeni svim nacionalnim savezima sa okvirno utvrđenim datumima za završetak nacionalnih takmičenja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno