Politika

Usvojen Budžet ZDK za 2019. godinu u iznosu od 356,2 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Zeničko-dobojskog kantona (SZDK), na 6. redovnoj sjednici osmog saziva, usvojila je danas po skraćenom postupku Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenja budžeta tog kantona za 2019. godinu.

Budžet je planiran na iznos od 356.240.000 KM, a predložila ga je Vlada ZDK u tehničkom mandatu, čiji članovi sa skupštinske govornice nisu dodatno elaborirali pomenute dokumente, koji su usvojeni bez velike rasprave.

Zastupnik Edin Arnaut iz DF-a, koji nije dio parlamentarne većine koju u ZDK čine SDA, HDZ, A-SDA, Stranka za BiH te nezavisni zastupnik Omer Škaljo, najavio je kako će, mada su očekivali obrazloženje i raspravu o budžetu, zastupnici te stranke glasati za budžet, koji je neophodan dokument za funkcionisanje ZDK-a.

Za budžet je glasalo i dvoje od troje zastupnika SBB-Fahrudin Radončić pa je podršku budžetu dalo ukupno 24 zastupnika.

Šest ih je bilo protiv a tri zastupnika bila su uzdržana. Izvršenje prošlogodišnjeg budžeta, koji je bio usvojen na iznos od 319.095.430 KM, iznosilo je 316.298.407 KM. Danas su date saglasnosti i na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK te JU Služba za zapošljavanje ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno