Rekreacija

Ustrijelio četiri vepra za manje od minute

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ustrijelio četiri vepra za manje od minute – Ispod planinskog vrha Tvrtkovca, u zeničkoj općini, u blizini lovačke kuće Injišće, lovci su odstrijelili pet divljih svinja – veprova. U lovu na veprove su učestvovali članovi lovačke grupe Puhovac koju je predvodio grupovođa Senad Pašalić.

Jedan lovac se posebno istakao svojom hrabrošću, brzinom i spretnošću. Belmir Pašalić je odstrijelio četiri od pet divljih svinja, za, kako kažu njegove kolege, manje od minute. Belmir je lovac tek tri godine, jedan je od najmlađih lovaca u ovom kraju. Inače, brat je prvog “zlatnog ljiljana” u trećem korpusu Armije BIH Senaida Pašalića, koji je dao život za BiH još 1992. godine.

Petog vepra je odstrijelio Muhamed Spahić, jedan od najiskusnijih lovaca ove lovačke grupe i vrsni poznavalac prirode.

Divlja svinja (vepar) je trenutno najrašireniji i dominantni divlji papkar, veoma sposoban da koristi prostore koje je čovjek prethodno narušio napuštanjem planske poljoprivrede, ovčarstva i stočarstva, te iseljavanja ruralnog stanovništva prema dolinama i gradskim sredinama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno