Info

Uspješno završene III kvalifikacije BiH za svjetsko takmičenje DWC 2020.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

07.03.2020. godine na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je održano III kvalifikaciono takmičenje na kojem Bosna i Hercegovina učestvuje sa svojim takmičarima za svjetsko takmičenje Dance World Cup (DWC) 2020. godine.
Domaćin i organizator kvalifikacionog takmičenja za Bosnu i Hercegovinu je ARS Centar Zenica koji ovu organizaciju vodi pod engleskom licencom i pridružuje Bosnu i Hercegovinu organizaciji koja broji još 62 zemlje svijeta.

Na zeničkoj sceni su se predstavili takmičari baletnih i plesnih škola, njih 85 takmičara iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Bihaća i Gornjeg Vakufa.
Zbog situacije s corona virusom mnogi takmičari iz susjedstva (Makedonija i Crna Gora koji nemaju licencu u svojoj državi) su odustali ali i neki takmičari iz naše države.

Cijelo takmičenje je pratio žiri sa visoko profesionalnim referencama :
– Predsjednik žirija, svjetski član DWC-a , gđa. Inna Mazurenko, Ukrajina
– Član, gđa. Jennifer Sarver, Sjedinjene Američke Države
– Član, gđa. Belma Čečo, Bosna i Hercegovina
– Član, gđica. Maja Golubović, Srbija

Rezultati III Kvalifikacija za Bosnu i Hercegovinu DWC 2020. su slijeeći:
– Zenica i ARS Centar je osvojio ukupno: 12 medalja (6 zlatnih i 4 srebrene medalje u solo varijacijama i 2 zlata u grupnim koreografijama)
– Mostar Arabeske (3 zlata i 2 srebra u solo varijacijama, 2 zlata u grupnim koreografijama i 1 zlato u duetu)
– Sarajevo 1 zlato u solo varijaciji
– Bihać 1 zlato u solo varijaciji

Bosna i Hercegovina za svjetsko takmičenje DWC 2020. nakon sumiranih rezultata ima ukupno 22 finalista, zbrajajući sve učesnike ukupno 54 učesnika.
Zenica i ARS Centar imaju i po ovogodišnjim rezultatatima najbolji plasman i drže i dalje poziciju najuspješnije škole u Bosni i Hercegovini.
Svjetsko takmičenje će se održati u Italiji, gradu Rimu u periodu od 26.06.-04.07.2020.godine. Svjetski organizator takmičenja je potvrdio takmičenje za zakazane datume i demantovao navode o njegovom odustajanju zbog trenutne situacije oko pojave corona virusa.

Svim našim predstavnicima želimo mnogo uspjeha i sreće na svjetskom takmičenju DWC 2020.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno