Ostali sportovi

Uspješno završena takmičarska sezona za TKD Akademiju Jale

Uspješno završena takmičarska sezona za TKD Akademiju Jale – USPJEŠAN NASTUP  TAEKWONDO AKADEMIJE JALE NA ZADNJEM TURNIRU SARAJEVO OPEN 2019 ZA USPJEŠAN KRAJ TAKMIČARSKE SEZONE 2019
Dana 14.12.2019 Taekwondo Akademija Jale je uspješno nastupila na Sarajevo Open 2019. Turnir je bio međunarodnog karaktera sa jakom konkurencijom, nastupilo je 618 takmičara iz 7 država.
Akademija je nastupila sa 8 takmičara i osvojila 7 medalja:
Eldar Gulamić – zlato
Adina Kobilica – srebro
Muhamed Sarajlić – srebro
Senad Husetović – srebro
Din Mahalbašić – bronza
Lejla Valjevac – bronza
Hamza Talić – bronza
“Bio je ovo još jedan dobro odrađen turnir, gdje su takmičari pružili dobre borbe, malo je falilo koncentracije i 4 borbe od čega 2 finala su izgubljena za jedan bod razlike, što ne umanjuje trud takmičara koji su cijelu godinu bili konstantni”- izjavio je Ismir Horić, trener takmičarske ekipe.
“Bio je ovo uspješan turnir kojim smo okončali veoma uspješnu takmičarsku godinu, gdje smo nastupili na 10 turnira, gdje je nastupilo 49 naših takmičara, gdje smo osvojili 46 medalja, od čega je 14 zlatnih, 17 srebrenih, 15 bronzanih. Ovo je veoma dobar rezultat, s obzirom da smo ove godine imali 2 državna prvaka i jednog viceprvaka, te smo imali jednog federalnog prvaka i 3 viceprvaka federacije, i uzeli smo učešće na G1 turniru u Zenici, te smo imali višestruke međunarodne prvake i viceprvake.
Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže našoj Akademiji i budu dio najboljeg tima. Treninzi se održavaju u Međunarodnoj školi Richmond park International school na Bilimišću, svaki danom od ponedeljka do subote”- izjavio je Jasmin Mujanović Jale, direktor Akademije.
TKD AKADEMIJA JALE ZENICA
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem