Zločini

Uspješno riješen slučaj krađe automobila u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno rasvijetljeno otuđenje putničkog motornog vozila u Zenici  – Dana 13.12.2020. godine, u 11,30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Centar je prijavljeno da je dana 12.12.2020. godine, u 05,20 sati, u ulici Zmaja od Bosne, tačnije na parking prostoru u krugu Poslovne zone Zenica, izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Hyundai”, registarskih oznaka O45-T-728, vlasništvo Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici, koji su obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe radi vršenja uviđajnih radnji, te su o navedenom odmah upoznate susjedne policijske agencije, kao i policijske stanice na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi pronalaska otuđenog vozila, kao i pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela.

Koordiniranim radom i razmjenom informacija, te intenzivnim operativnim aktivnostima službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, došlo se do saznanja da se otuđeno vozilo nalazi na području Republike Srpske, općina Laktaši, gdje su ga službenici Policijske stanice Laktaši i locirali, nakon što su o svemu obaviješteni od strane službenika Policijske uprave I u Zenici. Na mjestu pronalaska vozila je izvršen uviđaj. Nakon pronalaska otuđenog vozila, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su nastavili prikupljati operativna saznanja o izvršiocu navedenog krivičnog djela, gdje se došlo do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice K.A., rođeno 1998. godine, iz Zenice, koje je dana 14.12.2020. godine, oko 15,00 sati, pronađeno na području Grada Zenica, lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno