Košarka

Uspješno kolo za KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno kolo za KK Kengur – U subotu su pioniri i kadeti KK Kengur počeli drugi dio sezone Lige Mladih ZDK i ostvarili su dva uvjerljiva trijumfa. Pored njih pionirke su odigrale prijateljski susret sa gošćama iz Žepča.

Prvi na teren su izašli pioniri koji su igrali protiv svojih vršnjaka iz KK Ten Zenica. Od samog početka agresivnom igrom dolaze do prednosti koju konstantno povećavaju do kraja susreta. Rezultat na poluvremenu je bio 56:18. Do kraja susreta pioniri zahvaljujući vrhunskoj odbrani i efikasnom napadu dolaze do najuvjerljivije pobjede ove sezone. Najbolji pojedinci ovog susreta bili su Džan Halilović sa 35 poena i 15 skokova, Asmir Džananović sa 14 poena i Sanin Bašić sa 11 poena. Vrijedi istaci da su svi igrači dobili priliku da igraju i upisali se u strijelce.

Kadeti su danas nastavili svoju prepoznatljivu igru i slavili uvjerljivo protiv kadeta Orlovika iz Žepča. Brzim tempom, odličnom agresivnom odbranom i zahvaljujući raspoloženim šuterima od samog početka utakmice se vidjelo u kojem smjeru ide ova utakmica. Najefikasniji su bili Eldar Abazović koji je ispunio svoju standardnu normu i opet potvrdio sa spada u najbolje šutere svoje generacije. Postigao je 26 poena (6 trica), kapiten Haris Halilović je ponovo odigrao na visokom nivou i postigao 23 poena (4 trice) i još se istakao brzonogi Teo Cvitanović koji je postigao 16 poena.U idućem kolu kadete čeka teško gostovanje u Tešnju.

Pored takmičarskih utakmica, odigrana je u subotu i jedna prijateljska utakmica sa kadetkinjama Žepča. U fer i korektnoj igri pionirke Kengura i kadetkinje Orlovika su odigrali susret u kojem su kao pobjednice izašle pionirke Kengura.

U nedjelju su predpioniri KK Kengur i KK Ten Zenica igrali derbi kola. U veoma dobroj utakmici sa visokim ritmom bolje su se snašli predpioniri KK Kengur i na kraju zasluženo slavili rezultatom 71:53.

Od samog početka susreta bilo je vidljivo da ćemo gledati kvalitetnu utakmicu. Prije svega zahvaljujući odličnoj odbrani ekipa Kengura na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 13 poena. Ključni moment je bila treća četvrtina koju su predpioniri Kengura dobili rezultatom 19:02. Do kraja utakmice uspjeli su da održe dvocifrenu razliku i da meč privedu kraju. Najbolji u ekipi Kengura su bili fantasticni Danko Cvitanović sa 23 poena, Nedim Hasić sa 18 i Jan Bulajić sa 14 poena. Vrijedi istaci da je Cvitanović rođen 2006. godine, a Bulajić 2007. godine, tako da će oni i u idućim sezonama činiti okosnicu predpionirske selekcije. Ostali igrači su također dali veliki doprinos ovom važnom trijumfu na putu ka 1. mjestu.

Kod gostujuće ekipe istakao se Faruk Biberović koji je postigao fascinantnih 43 poena.

U sljedećem kolu naše muške selekcije očekuje teško gostovanje u Tešnju, dok su kadetkinje domaćin ŽKK Tešanj.

Iz KK Kengur se zahvaljuju prijateljima iz KK Ten i KK Orlovik na fer i sportskom navijanju i igranju, sve utakmice su protekle u odličnoj i prijateljskoj atmosferi bez problema.

REZULTATI:
PIONIRI: KK Kengur – KK Ten 103:25
KADETI: KK Kengur – KK Orlovik 113:45
PREDPIONIRI: KK Kengur – KK Ten 71:53

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno