Košarka

Uspješno kolo za KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinske selekcije košarkaškog kluba Kengur su bile veoma aktivne i ovog vikenda.

Igrane su utakmice 14. kola omladinske lige mladih ZDK u kojem je Kengur bio domaćin ekipi KK Ten iz Zenice. Puno više uspjeha su imali mladi košarkaši Kengura koji su ostvarili maksimalan učinak slavivši u sve tri utakmice. Na rasporedu su bile utakmice u kategorijama juniora,kadeta i predpionira.

Prvu utakmicu su igrali juniori gdje je Kengur došao do lagane pobjede rezultatom 75: 46 i tako ostao u samom vrhu juniorske lige. Kadeti Kengura su također ubjedljivo slavili protiv svojih vršnjaka iz Tena slavivši ubjedljivu pobjedu od +40 poena razlike 74: 34. Posebno treba istaći prvu četvrtinu u kojoj su kadeti Kengura demonstrirali odličnu odbranu i brz kontranapad slavivši u toj četvrtini rezultatom 26: 4. Daljim tokom susreta prednost Kengura se progresivno povećavala što govori i krajnji rezultat. Utakmica najmlađih članova Kengura i Tena nije odigrana jer se gosti nisu pojavili. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 20 : 0 u korist Kengura.

Već u četvrtak 12.02.2015 pioniri Kengura su “gostovali” ekipi KK Abeceda u utakmici koja je direktno odlučivala o plasmanu na državno prvenstvo. Sa pravom se može reći da je utakmica ovih ekipa bila ujedno i gradski derbi koji je opravdao očekivanja i dokazao da se u Zenici igra odlična košarka.

Utakmica koja je bila do kraja neizvjesna i koja je donjela puno lijepih poteza na obje strane pripala je ekipi Abecede koja je slavila rezultatom 83: 77. S obzirom da je Kengur slavio u prvom susretu 54: 50, pioniri KK Abecede su izborili plasman na državno prvenstvo i tako su za nijansu bili uspješniji od mladih košarkaša Kengura na osnovu koš razlike.

U Kenguru se zahvaljuju sporstkim prijateljima iz ekipa KK Ten i KK Abeceda na fer i sportskom nadmetanju.
U narednom 15. kolu lige mladih Kengur će gostovati ekipi KK Žepče.

Rezultati:
Pioniri: KK Abeceda- KK Kengur 83: 77.
Kadeti: KK Kengur- KK Ten 74: 34.
Juniori: KK Kengur- KK Ten 75: 46.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno