Ljudi

Uspješna Zeničanka posjetila mlade visočke košarkašice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješna Zeničanka posjetila mlade visočke košarkašice -Košarkaški klub “Big” iz Visokog u svom sastavu pored muških ima i ženske selekcije, gdje se sa njima marljivo radi sa željom da u narednom periodu stasaju u igračice sa kojima bi se Visoko moglo ponositi.

Pored rada na terenu, organizuju se i određena edukativna predavanja za djevojčice, a jedno od njih je održano prije nekoliko dana, kojom prilikom je gost-predavač bila Ena Kurbegović, poznata bh. košarkašica, sudija i trener.

Kako su istakli iz KK “Big” velika je čast bilo ugostiti bivšu igračicu KK “Kengur” Zenica, zatim KK “Nets” i KŽK “Čelik” Zenica (gdje je i završila igračku karijeru), jer su mlade visočke košarkašice imale priliku itekako da saznaju mnoge dodatne stvari o košarci, treninzima i generalno sportskom životu.

Kurbegović je nakon aktivne igračke karijere tri godine bila sudija, da bi onda sudijsko odijelo zamijenila onim trenerskim te je trenutno trener u KK “Spars Realway”, a ujedno i fitness trenerica.

Visočke košarkašice nisu krile zadovoljstvo ovom posjetom, jer su od Ene Kurbegović dobile prijeko potrebne savjete koji će im pomoći u njihovim karijerama.

Autor: visoko.co.ba

“Veliku zahvalnost dugujemo Eni što je došla u Visoko i, da tako kažem, porazgovarala i trenirala sa našim članicama. Mi u klubu nemamo ženskog trenera te je ovo bila odlična prilika da naše košarkašice čuju savjete od osobe koja iza sebe ima uspješnu karijeru na nekoliko košarkaških polja, a siguran sam da je svaka riječ ušla u uši našim mladim nadama i da će im pomoći u budućem periodu. Kada vam dođe prvi trener ekipe kao što su ‘Sparsi“, odnosno osoba koja zna kako je biti igračica, sudija i trener, onda je to veliki plus za sve nas u klubu. Mi pored aktivnih treninga sa loptom želimo da našim igračicama organizujemo i ovakve stvari te se nadam da ćemo i u narednom periodu imati gostovanje uspješnih sportista i sportistkinja”, rekao je Eldin Neimarlija, glavni trener KK “Big” Visoko.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno