Info

Uspješna saradnja preko EUROPOL-a: Njemačka se zahvaljuje DKPT-u BiH, MUP-u ZDK i GP BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Primjer uspješne saradnje putem EUROPOL-a: Savezna Republika Njemačka se zahvaljuje DKPT-u, MUP-u ZDK i GP BiH – Primjer uspješne saradnje putem EUROPOL-a- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je od Ureda EUROPOL-a Savezne Republike Njemačke zaprimila Pismo zahvalnosti, a u vezi preduzetih aktivnosti na rasvjetljvanju teškog krivičnog djela trostrukog ubistva, koje je izvršeno početkom 2020. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

U Pismu je izražena je duboka zahvalnost na snažnoj podršci u istrazi, te lišenju slobode optuženog lica i njegovom izručenju u Saveznu Republiku Njemačku, uprkos ograničenjima u vezi sa CORONA virusom, a za koje je izvršilac ovog teškog krivičnog djela, državljanin Bosne i Hercegovine, osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora.

Pored Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Odsjek za saradnju sa EUROPOL-om, kao koordinatorom aktivnosti, bile su uključene i policijske agencije u Bosni i Hercegovini, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Granična policija Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno