Zenica

Uspješna operacija plastičnih hirurga KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tim plastičnih hirurga Kantonalne bolnice Zenica u sastavu Mr. med. sci. Dizdarević dr Nedžad, specijalista opšte i plastične hirurgije, Haračić dr Amir, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, Halilović Mirjana instrumentarka i Baždalić Elmir medicinski tehničar, Sa uspjehom je izvršio složeni operativni zahvat replantacije trećeg prsta na šaci u visini srednjeg članka prsta kod pacijenta.

Pacijent je primljen sa povredom drugog, trećeg i petog prsta koja je nastala prilikom rada sa sajlom. Riječ je o operativnom zahvatu koji je po prvi put do sada urađen u našoj Ustanovi i trajao je od 23.00- 04.00h ujutro. Postoperativno, nakon 72h replantirani prst je u potpunosti živ, pacijent stabilan, komunikativan. Ova vrsta operativnog zahvata statistički gledano, se vrlo rijetko radi jednom ili nijednom i u većim bolničkim centrima.

Kompletan operativni zahvat je urađen zahvaljujući velikom profesionalizmu, stručnosti i isključivo entuzijazmu uposlenih u Službi, jer je sama operacija urađena sa zastarjelom opremom (termokauter iz 1976.godine i mikroskop iz 1980.godine).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno