Rukomet

Uspješna generalna proba RK Čelik u prijateljskoj utakmici s RK Bosnom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješna generalna proba RK Čelik u prijateljskoj utakmici s RK Bosnom- Prilikom povratka sa četverodnevnih priprema u SRC Ajdinovićima rukometaši Čelika su u Sarajevu odigrali prijateljsku utakmicu sa RK Bosnom u Sarajevu.

RK Čelik odigrao prijateljsku utakmicu sa RK Bosnom u Sarajevu u tri poluvremena: prvo poluvrijeme pripalo je RK Čeliku (17:13 za Čelik), drugo RK Bosni (28:27 za Bosnu), a treće opet Čeliku (35:32), što je i konačan rezultat utakmice
U subotu, 27. februara, u prvom kolu proljetnog prvenstva u Zenici gostuje RK Donji Vakuf
TV prijenos utakmice na Youtubu i Facebooku!
Za oba tima je to bila generalna proba pred početak proljetnog dijela prvenstva naredne subote, 27. februara. Obje ekipe su glavni pretendenti za osvajanje prvog mjesta, kod RK Bosne se radi o Federalnoj ligi Jug, a kod RK Čelika u Ligi Sjever Federacije BiH.

Cilj obje ekipe je da se direktno plasiraju u Premijer ligu BiH.

Sjajna igra Čelika u prvom poluvremenu
U prvom poluvremenu bila je to utakmica na premijerligaškom nivou i RK Čelik je bio bolja ekipa na terenu i vodio svih 30 minuta. U nekim momentima Čelik je vodio i po pet-šest golova razlike. Tako je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 17:13 za RK Čelik.

Nakon što je na samom startu drugog poluvremena bilo 4:0 za Bosnu, drugo poluvrijeme je završeno rezultatom 28:27 za RK Bosnu.

Mladi igrači Čelika bili bolji
U trećem poluvremenu su treneri izveli najmlađe igrače na teren i tu su mladi igrači Čelika bili bolji, pa je krajni rezultat utakmice bio 35:32 za RK Čelik.

Novajlija u ekipi Čelika, Samir Korjenić, dobro je odigrao utakmicu u oba smijera: i u odbrani i u napadu. U napadu je postigao 8 golova.

U odbrani je sjajno odigrao i Harun Alihodžić, kojeg je u napadu mijenjao Aldin Begagić, koji je također postigao 8 golova za RK Čelik.

Kod Čelika se još istakao i Ante Dragičević sa 3 postignuta gola.

Sve u svemu, bila je to uspješna generalna proba i za RK Čelik i za RK Bosnu.

Evo i nekoliko fotografija sa utakmice snlmljenih kamerom Adnana Begagića:

Seldin Rizvanović: Bez dva igrača

Trener RK Čelika Seldin Rizvanović o utakmici sa RK Bosnom kaže:

– Utakmicu smo sasvim dobro otvorili, iako smo ponovo nastupili bez dva standardna igrača: Danije Jurić je prije dva dana imao smrtni slučaj u porodici i radi toga je otišao sa priprema, a nije bilo ni Mirze Dervenčića. Dženan Hodžić je imao dobrih petnaestak minuta na golu, kada smo u prvom poluvremenu napravili veliku razliku. U drugom poluvremenu je proradio umor mojih igrača od priprema, pa je Bosna početkom drugog poluvremena napravila seriju od 4:0 i, zbog naših promašaja, drugo poluvrijeme je završeno jednim golom razlike za Bosnu. U dogovoru sa Bosnom produžili smo utakmicu za 15 minuta, da bi obezbijedili minutažu za mlade igrače. Mladi su osvjetlali obraz i pobijedili mlade iz sarajevske Bosne sa tri gola razlike – kaže Rizvanović.

Slaven Šijaković od sada kapiten i direktor Omladinske škole
Na sastanku sa igračima RK Čelika u Ajdinovićima je saopštena odluka Uprave Kluba da će Šefu stručnog štaba Čelika ubuduće, kao pomoćnik, pomagati trener Adnan Begagić, koji je zbog povrede rano prekinuo svoju igračku karijeru.

Na sastanku igrača i Uprave kluba u Ajdinovićima, donešena je i odluka da ubuduće kapitensku traku, umjesto mladog Farisa Mrake, preuzme iskusni Slaven Šijaković, a njegovi zamjenici su sada Faris Mrako i Danijel Jurić.

Predsjednik Savjeta igrača RK Čelika je lider tima Aldin Begagić Bega, dok je za direktora Omladinske škole rukometa Čelika imenovan također Slaven Šijaković. Predsjednik savjeta Škole rukometa Čelika je Sanel Hasanović.

Skupština Kluba usvojila više odluka

U RK Čeliku je usvojeno više marketinških paketa koji treba da obezbijede veću popularnost ovog kluba u Gradu i šire.

U Čeliku je na skupštini Kluba usvojen i završni račun kluba čije je poslovanje za prošlu godinu, i pored teškoća u finansiranju, pozitivno.

Prvu prvenstvenu utakmicu u narednom prvenstvu RK Čelik igra u Gradskoj areni Zenica, u subotu, 27. februara, bez prisustva publike.

Prijenos utakmica na Youtubu i Facebooku

Uprava Čelika priprema niz iznenađenja, a između ostalog i živi prijenos utakmica putem posebne platforme, na Youtubu i Facebooku.

– Idemo u susret Premijer ligi BiH i želimo daljnju afirmaciju našeg tima i rukometnog sporta uopšte, putem direktnih prijenosa naših utakmica na Youtubu i Facebooku. Radićemo prijenos sa dvije kamere i omogućiti da nekoliko hiljada naših ljubitelja prati odigravanje prvenstvenih utakmica u Zenici. Imao još niz iznenađenja, ali o tome ćemo drugom prilikom – kaže predsjednik Čelika Pane Škrbić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno