Ostali sportovi

Uspjesi teniserke Maje Dodik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspjesi teniserke Maje Dodik – Završena je teniska sezona a Maja Dodik teniserka Teniskog kluba „Mladost“ Zenica ostvarila je ove godine i značajnije Evropske rezultate. Na 5 Evropskih turnira do 16.g. iz kalendara Tenniseurope ( Rijeka, Čakovec, Maribor, Zenica i Sarajevo) Maja je na tri turnira stigla do polufinala u singlu i 3 polufinala u dublu sa različitim sparing partnericama. Trenutno je na zvaničnoj rang listi 220.igračica u Evropi do 16.g. Obzirom da je odigrala samo 5 Evropskih turnira ovo je izvrstan rezultat.

Maja je u Mostaru igrala i na 2 ITF turnira do 18.g. Na prvom je prošla prvo kolo glavnog turnira a na drugom je prošla tri kola kvalifikacija i prvo kolo glavnog turnira. Ovaj rezultat predstavlja je značajniji obzirom da Maja zimi trenira u sali koja je manja od teniskog terena i neodgovarajućoj podlozi. Sigurno će rezultati u narednom periodu biti bolji . Nadamo se da će uz svoj talenat i rad trenera Ajdina i Dine Dauldzija, Brune Radića ostvariti dobre rezultate i na narednim Evropskim takmičenjima i dostojno predstavljati svoj klub, grad i BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno