Ostali sportovi

Uspjesi Amara Borića u Banja Luci

Amar Borić, Foto: arhiva
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspjesi Amara Borića u Banja Luci – Od 18.do 20.marta 2016.godine u Banja Luci je održano državno prvenstvo u plivanju u 25-metarskom bazenu. Plivački klub „Zenica-Željezara Zenica” predstavljao je mladi Amar Borić, koji se nakon kvalifikacija plasirao u A finale. Za tri dana prvenstva plivao je 12 kvalifikacijskih trka i finale.

U juniorskoj kategoriji Borić je postao dvostruki vicešampion osvojivši srebrene medalje u disciplinama 100 i 200 metara leđno, a u disciplinama 50 leđno i 100 mješovito je osvojio bronzanu medalju.

Ovi uspjesi mladog Amara Borića su rezultat upornog rada i odricanja. Kako smo saznali sa rtvze, „Amar Borić već mjesec dana svaki dan odlazi u Sarajevo gdje obavlja jutarnji trening od 6,30 do 9 sati, isplivavši svaki dan po 7 km, zbog toga što je u Zenici zatvoren bazen i isti ne radi od početka februara“.

Čestitke Amaru Boriću na ovim medaljama i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno