Ostali sportovi

Uspješan vikend za omladince Ragbi kluba Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda u organizaciji Ragbi Saveza Srbije na stadionu Ragbi kluba Rad u Beogradu, održan je: Prvi turnir u kategoriji juniora na kojem su nastupili mladi ragbijaši RK Čelik, te u odličnoj igri ostvarili dvije pobjede (protiv Ragbi klub Dinamo iz Pančeva i Ragbi klub Kruševac) dok su imali jedan poraz protiv selekcije Ragbi kluba Rad.

Ovo je izuzetno dobar rezultat u inačici ragbija 7 koji je i olimpijski sport.

“Nastup naših juniora pokazuje serioznost u radu i želju za unapređenjem. Drugo mjesto na ovom turniru je sigurno pokazatelj dobrog rada i najbolja uvodna priprema za naredne utakmice i turnire” naveli su iz Ragbi kluba Čelik.

Također isti dan 08.10.2023. godine održan je i 1. turnir u selekciji pionira gdje su mladi ragbijaši Čelika nadmetali se sa ekipama RK Rad, BRK Crvena Zvezda i RK Borac Starčevo i RK Dorćol, u toku takmičenja naši mladi ragbijaši u solidnoj ragbi predstavi ostvarili su dvije pobjede i dva poraza te osigurali treće mjesto na ovom turniru.

Naredne sedmice je pauza u omladinskom takmičenju jer 14.10.2023. nastupa reprezentacije Bosne i Hercegevine protiv Luxemburga u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno