Košarka

Uspješan vikend za KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Još jedan radan i uspješan vikend je iza košarkaša i košarkašica Kengura.

U 6 kolu lige mladih ZDK u subotu 29.11.2014 kadetska selekcija Kengura je bila gost ekipi košarkaškog kluba Orlovik iz Žepča. Kengur je odlično otovrio utakmicu i veća nakon prve četvrtine imao dvocifrenu prednost koja se tokom utakmice progresivno povećavala.
Konačni rezultat je glasio 43: 73 za ekipu Kengura koja je zasluženo došla do nove pobjede. Ono što posebno treba istaći da su u Žepče putovali i najmlađi članovi Kengura koji su igrali prijateljski susret sa svojim vršnjacima iz Žepča. Sigurno jedno lijepo i vrijedno iskustvo za mlade košarkaše i košarkašice Kengura. Treba još reći da su u Žepče putovali mladi košarkaši i košarkašice rođeni 2004,2005,2006,2007 godine. Još jedan lijep primjer rada sa mladim naraštajima koji na pravi način populariziraju ovaj sport.

U nedjelju 30.11.2014 u sali osnovne škole Musa Ćazim Ćatić Kengur je ugostio ekipu Viteza i odigrane su tri utakmice u konkurenciji predpionira, pionirki i kadetkinja. Najzanimljiviju utakmicu su odigrali predpioniri Kengura i Viteza (dječaci rođeni 2003 godine i mlađi) gdje su na kraju više sreće i uspjeha imali košarkaši Kengura koji su slavili rezultatom 27 : 23. Također, pionirke Kengura su savladale svoje vršnjakijne iz Viteza rezultatom 45 : 23, dok su u konkurenciji kadetkinja bile uspješnije košarkašice Viteza koje su pobjedile 23 : 32. U narednom 7 kolu Kengur će biti domaćin ekipi KK Nets , dok će košarkašice Kengura gostovati u Tešnju.
Rezultati :
kadeti : KK Orlovik – KK Kengur 43 : 73
predpioniri : KK Kengur – KK Vitez 27 : 23
pionirke : KK Kengur – KK Vitez 45 : 23
kadetkinje : KK Kengur – KK Vitez 23 : 32

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno