Ostali sportovi

Uspješan nastup karate kluba Perfekt na međunarodnom turniru u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate klub Perfekt Zenica, u nedjelju 26.03.2023.godine učestvovali smo na Međunarodnom karate turniru *BUSHIDO OPEN* u Banja Luci. Turnir je okupio 505 takmičara sa 630 prijava iz 46 klubova iz 7 država.

Organizator je karate klub * Bushido* Banja Luka i glavni trener Draško Milovanović, koji su naši dugogodišnji prijatelji i koji redovno dolaze i na naš turnir u Grad Zenicu.

Naš karate klub *PERFEKT* Zenica je nastupao sa 6 takmičara i ukupno smo osvojili 12 medalja i to 3 zlatne, 3 srebrene i 6 bronzanih medalja:

– Imran Pivić dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u karategoriji kate 7 i 8 godina oranž
– Ejna Bešo prvo mjesto i zlatna medalja u kategoriji kate 8 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 8 godina oranž
– Anes Pivić drugo mjesto i srebrena medalja u katama dječaci 12 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama 11+godina oranž, treće mjesto i bronzana medalja u borbama 12 godina do 37 kg
– Merjem Bošnjak dva druga mjesta i dvije srebrene medalje u kategoriji kate 10 godina i u borbama 10 godina 40+ kg
– Tea Rašić dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u katama 12 godina i u borbama 12 godina 50+ kg
– Azra Pašalić treće mjesto i bronzana medalja u borbama U14 do 54 kg

Naš klub je u ukupnom plasmanu zauzeo visoko 16 mjesto od 46 klubova.

Moramo napomeniti da je naš Anes Pivić osvojio najviše medalja za naš klub, dok je Imran Pivić naš najuspješniji takmičar kluba sa osvojene dvije zlatne medalje. Azra Pašalić prvi put je nastupila za naš klub i u izuzetno kvalitetnoj kategoriji borbi uspješno osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

Izuzetno smo ponosni na našu djecu, vidi se ogroman napredak i konstatan rad na treninzima i učešće na turnirima donosi uspješne rezultate.

Od srca čestitamo svim učesnicima, a posebno čestitke idu osvajačima i osvajačicama medalja i ponosnim roditeljima.

Ekipu kluba je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i glavni trener kluba Nermin Bošnjak.

Domaća turistička agencija ZENI TOURS DOO ZENICA nam je pružila podršku za kvalitetan prevoz do Banja Luke i nazad.

Zahvaljujemo se mamama Irmi Bešo i Melisi Pivić, koje su izdvojile svoje vrijeme, išle sa nama u Banja Luku i pomagale oko djece.

Klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu svaki radni dan od 18:00, te pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem i pozivamo svu zainteresovanu djecu da nas slobodno posjete i postanu dio PERFEKT PORODICE.

Klub idući vikend nastupa na *BH SARAJEVO OPEN-u*-izbornom turniru za reprezentaciju za Balkansko prvenstvo, vikend poslije u Goraždu i Vitezu, te na kraj mjeseca aprila na Državnom prvenstvu za djecu.

Uprava klubaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno