Info

Uspješan nastup ekipe Druge gimnazije u Zenici na takmičenju Instituta “Yunus Emre” – Ženska posla” među tri najbolje predstave srednjoškolaca u BiH

Uspješan nastup ekipe Druge gimnazije u Zenici na takmičenju Instituta “Yunus Emre” – Ženska posla” među tri najbolje predstave srednjoškolaca u BiH – Grupa učenica Druge gimnazije u Zenici, pod vođstvom profesora turskog jezika i književnosti Zaima Hajdarevića, vrlo uspješno se predstavila na takmičenju u glumi za srednjoškolce koji izučavaju turski jezik, a koje je organizirao Institut „Yunus Emre” Sarajevo u saradnji sa turskim gradom Kayseri.

Učenice Ajna Muharemović, Kemala Haseljić, Adna Lužić, Admira Delić i Hana Alić su večeras (ponedjaljak) imale zaista impresivan nastup u punom Domu armije u Sarajevu, te su sa predstavom „Kiz meselesi” („Ženska posla”) ušle među tri najbolje ekipe na ovom takmičenju i pobrale gromoglasne aplauze brojne publike među kojom je bio i Nj.E. Haldun Koč, ambasador Republike Turske u BiH.

Ovaj uspjeh nas čini veoma ponosnim obzirom da je riječ o prestižnom takmičenju na kojem je učešće uzeo veliki broj škola iz brojnih gradova širom Bosne i Hercegovine”, kaže Zaim Hajdarević, profesor turskog jezika u JU Druga gimnazija u Zenici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem