Zenica

Uspjeh zeničkih balerina “Ars Centra”

Uspjeh zeničkih balerina “Ars Centra”
Uspjeh zeničkih balerina “Ars Centra”
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspjeh zeničkih balerina “Ars Centra”- Proteklog vikenda u Srbiji se održalo tradicionalno međunarodno takmičenje u baletu , ove godine u gradu Šapcu. Učešće iz BiH uzela je samo Baletna škola i studio “Ars Centar” iz Zenice, te ponosno predstavili svoju školu, grad i državu. Rezultati sa takmičenja su zaista sjajni, gdje su od sedam balerina sve osvojile jednu ili dvije medalje. U nastavku pogledajte plasman naših zeničkih balerina:

Berina Cogo – zlato ( moderni balet)
Ajla Brdarević – bronza (klasični balet)
Zerina Mujčić – zlato ( moderni balet) i bronza ( klasični balet)
Amina Karić – srebro ( klasični balet)
Dzena Sačak – zlato ( moderni balet)
Iskra Nadzak – zlato ( moderni balet) i srebro ( klasični balet)
Sajra Spahić – srebro ( modeni balet) i bronza (klasični balet)
Grupna koreografija- srebro ( karakterni balet)

Fotografije sa ovoga takmičenja pogledajte u albumu fb profila Baletno muzičke škole i studija „Ars Centra“ Zenica

Sjajan početak ovogodišnjih takmičenja desio se u Šapcu . Naše balerine su pokazale izuzetnu spremnost za veća takmič…

Posted by Baletno Muzička Škola – Studio i Edukativni centar “Ars Centar” Zenica on 6. Decembar 2015

Iz „Ars Centra“ najavljuju skoru Press konferenciju gdje će se mediji, a time i građani BiH upoznati, a institucije odgojno obrazovnog rada i institucije iz kulture,te nadležne institucije na općinskom i državnom nivou pozvati, da podrže mlade ambasadorice iz BiH, balerine Baletne škole „Ars Centar“ iz Zenice, koji bi nas trebali predstavljati na evropskim i svjetskim takmičenjima u Bugaraskoj, Austriji, Berlinu, Jerseyu, Estoniji i u Americi tokom 2016. godine.

Takođe, Ars Centar ovih dana ima dogovorenu posjetu nekoliko zeničkih osnovnih škola u plavoj sali BNP, gdje će se izvesti plesni performansi i na taj način educirati o muzici i baletu najmlađi školarci, te će se ova aktivnost nastaviti u novoj godini za sve zeničke centralne i područne škole.

„Iz svega navedenoga, možemo zaključiti da Ars tim kada je rekao na početku školske godine da ima veliki broj planiranih aktivnosti, zaista ide tim tokom. Posljednji uspjesi u Srbiji, potom plasiranje Iskre Nadzak na svjetsko baletno takmičenje u Americi, te druga takmičenja koja su nam u planu, zaista pokazuje da smo čvrsto odlučili da budemo prvi u regiji u plasmanima i brojnosti takmičenja koja ćemo izrealizirati u toku školske 2015/ 2016. godine. Ostaje da se vidi koliko grad i država imaju sluha za ovu vrstu umjetnosti kojom dajemo ljepšu sliku naše zajednice i koliko će ove sjajne i talentovane balerine imati podrše, kako bi nosile zastavu BiH i ponosno je predstavljali na evropskim i svjetskim scenama. Još da spomenem da „Ars Centar“ sa grupom taletovanih tinejdzera i muzičko plesnih profesionalaca koji rade sa njima, ovih dana vrijedno pripremaj Mjuzikl, čija premijera je planirana za kulturnu manifestaciju „Zeničko prljeće“ 2016.“
za Zenicablog izjavila je direktorica Baletno muzičke škole „ Ars Centra“ Biljana Trifković.

Želimo uspješan dalji rad Ars timu i puno sreće na takmičenjima i u realizaciji planiranih aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno