Ostali sportovi

Uspjeh KK „Internacional“ Zenica u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički karate klub „Internacional“ nastupio je na Festivalu karatea „Valentinovo 2020“ koji je održan 15.februara 2020.godine u Tuzli u odličnoj organizaciji karate kluba „Do Tuzla“ Tuzla.

Na ovom takmičenju međunarodnog karaktera nastupilo je 1056 takmičara iz 11 država.Takmičarska ekipa „Internacionala“ nastupila je sa 9 takmičara u disciplinama kate i kumite. U okviru kluba prvi put nastupili su članovi novoformirane sekcije „Doboj Jug“.

Klub je dostojanstveno predstavio ovaj sport osvojivši deset medalja i pri tome zauzevši 10 mjestu u ukupnom plasmanu od 104 kluba.

Medalje za klub osvojili su:

zlatna medalja: Anis Karić (kate) i Alma Bečarević (kate U21 i kate seniorke )

srebrena medalja: Semina Keleštura (kate juniorke i kate U21) i Tarik Buljić kate 11 god)

bronzane medalje: Lejla Aščić (kate 13 godina),Berina Zajimović (kate 8 godina) Anis Karić (kumite 10 godina), Tarik Buljić (kumite 11 godina),

Karatisti „Internacionala“ u narednim aktivnostima nastupit će na turnirima „Baščaršija Cup 2020“ Sarajevo , „Tuzla Open“ u Tuzli, „Goražde Specijal 2020“ Goražde, te na dječijem Prvenstvu Federacije BiH.

Klub nastavlja sa započetim upisom članova. Svi zainteresovani za ovaj vid sporta su dobrodošli.

Zainteresovani se mogu javiti ponedeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom i subotom u prostorijama kluba u JU „Dom Porodica“ Crkvice i u sekciju Doboj Jug od 18:00 sati.

Čestitamo takmičarima i trenerima na ostvarenim rezultatima.

Uprava kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno