PERO Zenica
Zenica

Uskrsno/vaskrsnji prijem

Uskrsno/vaskrsnji prijem – Poslata poruka mira Uskrsno/Vaskrsnjem prijemu koji su organizovali Pravoslavna crkvena opština Zenica, SPKD, Koordinacija hrvatskih kulturnih društava sa župnim uredima grada Zenice. Prisutnima su se obratili i poželjeli dobrodošlicu ispred hrvatskih kulturnih društava fra. Zdravko Andžić, župnik župe sv. Ilije u Zenici i ispred Pravoslavne crkvene opštine Jerej, Darko Kujundžić.

Isus Hrist u svakom vremenu jeste i znači isto – mir i život. Današnja poruka organizatora i jeste poruka mira, života i suživota.

Jerej mr. Darko Kujundžić istakao je da se moli za mir, sreću i blagostanje ljudi svih vjera i nacija koji žive u BiH. Vaskrsnjem prijemu u Zenici su prisustvovali predstavnici političkog, vjerskog i društvenog života, a među istaknutim su bili: dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, gospođa Vesna Švancer, konzul ambasader Republike Srbije u BiH, gospodin Čedomir Labuz, predstavnici ambasada u BiH, predstavnici srpskog člana Predsjedništva BiH, predstavnici Zeničko-dobojskog kantona i grada Zenice.

Organizatori, jerej mr. Darko i fra. Zdravko su se zahvalili prisutnima i poručili da su svojim dolaskom ukazali čast zajednici.

foto: nformativa.ba

 
loading...