Zenica

Uskoro početak radova na realizaciji projekta energetske efikasnosti KB Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro početak radova na realizaciji projekta energetske efikasnosti KB Zenica  – U prostorijama direkcije Kantonalne bolnice Zenica, pred brojnim medicinskim stručnjacima  danas je prezentovan projekat energetske efikasnosti.

Kreditnim sredstvima u iznosu od 10 miliona eura, a koja su obezbij koja je obezbjedio EBRD bit će urađeni infrastrukturni radovi koji će imati za cilj podizanje nivoa usluge pacijentima, ali i bolje uslove za uposlednike.

“Jedan od osnovnih problema jeste termo blok i kroz ovaj projekat ćemo graditi kotlovnicu na plin. Drugi segment ovog projekta jeste utopljavanje, odnosno rekonstrukcija svih fasada, zamjena svih otvora i prozora, te uklanjanje krova sa azbestnim pločama i postavljanje ekoloških krovova. Treći značajan aspekt jeste nadogradnja jednog sprata u koji bi se smjestila sva odjeljenja iz podrumskim prostorija, te proširio kapacitet intezvine njege”, rekao je Rasim Skomorac direktor Kantonalne bolnice.

Po riječima Skomorca, administrativni poslovi trebali bi biti gotovi za nekoliko mjeseci, kada bi trebalo da počnu radovi, koje će nadgledati predstavnici EBRD-a.

“Ovo je zaista veliki značaj što se tiče KBEZ i korisnika njenih usluga, a u svakom slučaju radi se o kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj. Održali smo desetak sastanaka sa menadžmentom i stručnim ljudima, zatim sa nadzornom agencijom i predstavnicima Evropske banke, napravili smo projektni plan i tako da će ići realizacija kredita za utopljavanje”, kazao je Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva ZDK. TNT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno