Biznis

Uskoro kampanja promocije privrednih potencijala ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

USKORO KAMPANJA PROMOCIJE PRIVREDNIH POTENCIJALA ZENIČKO – DOBOJSKOG KANTONA ŠIBONJIĆ: MI SMO KAO KANTON U PRIVREDNOM SMISLU RESPEKTABILNA SNAGA I TOGA TREBAMO SVI BITI SVJESNI

“Mi smo kao Kanton u privrednom smislu jedna respektabilna snaga i toga trebamo svi biti svjesni. Kada budemo svjesni vlastitih potencijala, naš privredni rast i razvoj može biti samo veći, investicije značajnije, standard radnika bolji, odlasci iz zemlje sve rjeđi, a povratak masovniji”

Ministarstvo Zeničko – dobojskog kantona objavilo je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu financijskih sredstava namjenjenih subvencioniranju projekta promocije privrednih potencijala Zeničko-dobojskog kantona.

Projekat promocije privrednih potencijala uključuje produkciju i grafički dizajn, osmišljavanje kampanje i produkciju materijala, u svrhu afirmacije privrede Zeničko – dobojskog kantona i njenih potencijala. Planirano je da u okviru javne infromativne kampanje po prvi put bude održana manifestacija proglašenja najboljih kompanija mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća radnog naziva “TOP 10 kompanija Zeničko-dobojskog kantona”.

Projektom promocije privrede Zeničko – dobojskog kantona želi se postići još viša razina konkuretnosti domaćih brendova, na način da se podrži njihvo razvoj i jačanje pozicije na tržištu.

“Prema svim parametrima privreda Zeničko – dobojskog kantona je jedna o od najsnažnijih u Bosni i Hercegovini i regionu, pogotovo kada imamo u vidu omjer broja stanovnika i broja aktivnih privrednih subjekata. Međutim, kada razgovarate sa građanima, radnicima i privrednicima, ne može se steći dojam da su svi oni svjesni naših potencijala, resursa i prednosti koje svi zajedno imamo. Uvijek neko mora doći sa strane, kao nedavno naš uvaženi prijatelj Stjepan Mesić, nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske, da nam otvori oči i ukaže na značaj i snagu naše privrede, i to u regionalnim razmjerama. Zato je neophodno jačati svijest o važnosti naše privrede, njenim mogućnostima i poziciji koju ona ima, kako bi mi sami više cijenili naša vlastita postignuća, i kako bi u budućnosti naši privredni uspjesi na domaćem i inozemnim tržištima bili još i veći”, kazao je ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona, Samir Šibonjić.
“Svi ovi pokazatelji su na našoj strani, i želja nam je da javnost u našem Kantonu, prije svega građani, budu više svjesni snage kojom raspolaže privreda Zeničko – dobojskog kantona. U tome će nam pomoći jedna ovakva informativna kampanja, a posebno mjesto u njoj svakako će imati snažnija promocija ideje kupovine domaćih kvalitetnih proizvoda. Jer, korist od kupovine domaćih proizvoda imamo svi. Privreda Zeničko – dobojskog kantona je stub privrede Bosne i Hercegovine i jedan od pokretača razvoja cijele države, i ovu činjenicu ćemo na ovaj način učiniti još važnijim i značajnijim”, istako je Šibonjić.

On je naglasio da Zeničko – dobojski kanton ima jako razvijenu metalnu industriju i vodeći je u regionu u proizvodnji čelika. Također, Kanton ima razvijenu drvnu industriju i veliki broj kvalitetnih proizvođača namještaja, a lider je i u proizvodnji celuloze u regionu. “Bilježimo veliki zamah u prehrambenoj industriji, a najveći proizvođači mesa, posebno piletine, nalaze se upravo u našem Kantonu. Nekoliko najkvalitetnijih brendova mineralnih voda nalaze se takođe u našem Kantonu. Naša tekstilna industrija proizvodi za najpoznatije svjetske brendove, a ujedno imamo nekoliko domaćih proizvođača koji se kvalitetom nameću na domaćem i inostranom tržištu. Sve ovo treba znati naša javnost, naši građani, privrednici i radnici. Mi smo kao Kanton u privrednom smislu jedna respektabilna snaga i toga trebamo svi biti svjesni. Kada budemo svjesni vlastitih potencijala, naš privredni rast i razvoj može biti samo veći, investicije značajnije, standard radnika bolji, odlasci iz zemlje sve rjeđi, a povratak masovniji”, pojasnio je Šibonjić.

Više o Javnom pozivu na linku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno