Biznis

Uskoro: FAHITA – novo jelo u Orient Expressu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro: FAHITA – novi okusi i jelo u Orient Expressu – Uskoro nešto novo u ponudi Orient Expressa  – Stiže nam “Fahita”, zato spremite se za novi okus!

Originalan recept. Ovo jelo se u Meksiku zove FAJITA, na istoku i u arapskoj kuhinji FAHITA. Meksičko jelo je dobilo je naziv od Chicano kauboja u 19. stoljeću.

Naziv “Fajita” je nastao od španjolske riječi “Falditas” što znači mali komadi. Služi se marinirano meso uz tortilju s tradicionalnim umacima.

Dođite i uvjerite se u izvrstan ukus FAHITE! Inače, može biti od više vrsta mesa, uglavnom se radi s piletinom. Često se služi sa ljutim začinima, ali to nije obavezno. Služi se sa povrćem, kako ćete je dobiti i u Orient Expressu u Zenici.

Ovo orijentalno jelo  ćete probati u “društvu” sa gljivama, paprikom, lukom. Moći ćete ga poručiti i da vam se porcija dostavi kući, putem telefonskih narudžbi na broj 061 766 555.

USKORO…

Vaš Orient Express.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno