Ostali sportovi

Uskoro ekipna takmičenja u šahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro ekipna takmičenja u šahu – Krajem ovoga mjeseca održavaju se ekipna takmičenja u Premijer, Prvoj A i B šahovskoj ligi. 16. Šahovska Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce održava se od 24. do 31. avgusta u Sarajevu. Na listi 10 učesnika nalazi se i Šahovski klub Čelik iz Zenice. Nakon pet odigranih kola Čelik je trenutno osmi na tabeli sa 11,5 poena.

U narednom 6. kolu koje se igra danas Čelik se sastaje sa Kiseljakom. Četrnaesto ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH za seniore – Prva “A” liga održava će se od 25. do 30. avgusta u Tuzli. Stalni učesnik Prve A lige je i Šahovski klub Preporod iz Zenice. U petom kolu Preporod je igrao neriješeno 3:3 sa Srebrenikom. Šahisti Preporoda su osmi sa 12,5 poena. U naredenom 6. kolu protivnik zeničkih šahista biće ekipa Goražda. U Premijer ligi za žene učestvovale su samo dvije ekipe.

Prvakinje BiH su članice zeničkog Napretka koje su bile bolje od Šahovskog kluba Junior iz Sarajeva. Za Napredak su nastupile: Bernardina Hadžiselimović, Ivana Mikić, Jasmina Alić i Adna Agičević.

(M.P.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno