Info

Usavršite znanja i vještine uz Job lab radionice Telemach fondacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon ljetne pauze, nove radionice “Job Lab – Vještine za budućnost” programa dostupne su srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini.

Program koji organizuje Telemach fondacija u saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija “Munja”, namijenjen je jačanju svijesti potencijala mladih, te sticanje znanja i vještina koje će im olakšati traženje posla i zapošljavanje. Kroz program je ove godine prošlo više od 250 učenika, a do kraja ovog ciklusa je planirana edukacija za još 250 srednjoškolaca.

“Kombinacijom teorijskih znanja i vještina, te podjelom praktičnih iskustava koje učesnici ovog programa dobiju kroz studijsku posjetu kompaniji Telemach BH i razgovoru sa njenim menadžmentom kreirali smo program koji mladima omogućava potpuno drugačiji pristup njihovim vještinama i sposobnostima, te načinima na koji ih što adekvatnije mogu iskoristiti”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije. “Dugoročni cilj projekta je osnažiti mlade i učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada”, dodaje Tursunović.

“Naučila sam mnogo korisnih stvari koje će mi značiti obzirom da završavam srednju školu i započinjem jedno novo poglavlje”, istakla je Zerina Ibrulj iz Konjica dok Adisa Varupa iz Travnika smatra Job Lab kao odličnom osnovom za promjenu načina razmišljanja.

Osim toga, dosadašnji učesnici radionica navode razmjenu iskustava, sposobnost kreativnog izražavanja, te snažno podsticanej aktivizma mladih kao neke od ključnih prednsoti ovog programa.

Prva jesenja “Job Lab – Vještine za budućnost” radionica održana je u Donjem Vakufu. Nakon nje, na redu su srednjoškolci u Visokom, Mostaru, Lukavcu i Bijeljini. Kao i u prethodnim ciklusima, bit će organizovana i online radionica, te studijska posjeta kompaniji Telemach BH.

Više informacija o načinu učešća u ovom programu, te detaljne termine radionica možete potražiti na linku Job Lab | Telemach.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno