Info

Uređenje poljoprivrednog zemljišta u ZDK

Vlada ZDK
Vlada ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uređenje poljoprivrednog zemljišta u ZDK- Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, usvojila Program uređenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, koji će se realizirati tokom ove i do polovine 2016. godine.

Korisnici programa mogu biti fizičke i pravne osobe, koje imaju prebivalište ili sjedište u ZDK-u, a čije se zemljište nalazi na području Zeničko-dobojskog kantona. Program će se finansirati iz namjenskih sredstava budžeta ovog kantona za 2015. godinu prikupljenih pretvorbom poljoprivrednog u nepoljoprivredno zemljište.

Svrha ovog programa je da se nastave započeti i otvore novi procesi u poticanju razvoja poljoprivredne proizvodnje na području ZDK-a.

Uređeno poljoprivredno zemljište po ovom programu u narednih deset godina mora se koristiti jedino kao poljoprivredno, i ne može mu se promijeniti namjena iz poljoprivrednog u nepoljoprivredno.

Ukupna vrijednost ovog programa namijenjenog uređenju poljoprivrednog zemljišta, radi povećanja plodnosti uz primjenu mjera na poboljšanju fizičkih, hemijskih i bioloških osobina, iznosi 998.746 KM.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno