Naše

Urbanisti, izložba, autići….

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba fotografija zeničkog fotografa Dade Ruvića povodom obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici, uklonjena je sa centralnog trga u Zenici prije planiranog završetka izložbe. Prvobitno planirana da bude postavljena do Bajrama, 17., a onda do 15., uklonjena je već 13. jula, samo dva dana nakon godišnjice genocida u Srebrenici.

Iz Muzeja Grada Zenica rečeno je da je to učinjeno kako bi se izložba zaštitila od većih oštećenja. Počeli su i radovi na sanaciji šetališta. Najbitnije je da je izložbu vidjelo više od 40.000 ljudi, upriličeno je njeno predstavljanje i u Bursi i Istanbulu (Turska), a planirano je i postavljanje fotografija u Briselu i Strazburu, kaže direktor Muzeja Adnadin Jašarević.

Nezvanično, izložba je pretrpjela manja oštećenja nepažnjom mališana koji su se u blizini igrali vozeći mini-automobile na baterije. Na sami dan postavljanja izložba dogodio se nesporazum, jer je Služba za urbanizam, koja je izdala dozvolu za izložbu na glavnom šetalištu, za isti datum zakazala “radove na sanaciji šetališta”, ali je pravovremenom intervencijom autora izložbe i uprave Muzeja spriječeno da ulica u kojoj bi se gledale fotografije – bude prerovana!

tai01



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno