Zenica

Upriličen prijem za volontere, koji će zahvaljujući Gradskoj upravi steći svoje prvo radno iskustvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za izabrane kandidate po Javnom oglasu za prijem lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Radi se o Programu stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa lica sa završenim VII stepenom stručne spreme, kao i lica sa završenom srednjom stručnom spremom.

Grad Zenica je i ove godine osigurao sredstva za stručno osposobljavanje 35 lica sa završenim VII stepenom stručne spreme i 15 lica sa završenom srednjom stručnom spremom.

Čestitajući izabranim kandidatima gradonačelnik Kasumović je rekao: „I ove godine nastavljamo s prijemom mladih na stručno osposobljavanje. Zakoni naše zemlje su takvi da za zapošljavanje podrazumijevaju prethodno obavljen pripravnički staž koji za lica sa visokom stručnom spremom traje godinu dana, a za lica sa srednjom stručnom spremom šest mjeseci. Oni koji se pokažu najbolji obično ostaju da rade i nakon pripravničkog staža, a poslije provedenih konkursnih procedura“.

Volonteri će stručno osposobljavanje godinu dana za VSS i šest mjeseci za SSS obavljati u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zenica te Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA.

.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno