Rukomet

Upravni odbor RK Čelika se odlučio za opsežne pripreme za Premijer ligu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor RK Čelika se odlučio za opsežne pripreme za Premijer ligu – Dok rukometna lopta miruje, u Rukometnom klubu Čelik, koji je u tek proteklom prvenstvu ostvario 10 pobjeda iz 11 utakmica i zauzeo drugo mjesto u Prvoj ligi FBiH, vrše se temeljite analize i utvrdjuju zadaci, ne samo oko plasmana u Premijer ligu BiH, nego i kako postati čvrst premijerligaš.

Drugi dio prvenstva se nastavlja 28. februara 2021. godine, pa je odlučeno da se sa treninzima nastavi odmah, nakon kratke pauze, a one najžešće, završne pripreme započeće 20. januara.

Pripreme ekipe za proljetnu sezonu započinju odmah, a one prave, najžešće i završne, od 20. januara
Temeljita dijagnoza stanja u svim dijelovima Kluba, kako bi se ostvario osnovni i najvažniji cilj: Premijer liga BiH
Sa treninzima se nastavlja odmah
O svemu je razgovarano na sjednici Upravnog odbora Kluba. Pane Škrbić, predsjednik Kluba kaže:

”Opšta ocjena o stanju u Klubu je vrlo dobra, što je dobar temelj da sve segmenta Kluba podignemo na još veći nivo. Do plasmana u Premijer ligu BiH, što je naš osnovni cilj i naša realnost, ostalo je još malo vremena i mi moramo i upravljanje Kluba i Stručni štab kao i igrački sastav podići na još veći, premijerligaški nivo i prije plasmana u Premijer ligu. Želimo da Čelik bude snažan premijerligaš i već sada vršimo pripreme za to. Dobra je vijest da je Gradonačelnik Fuad Kasumović izjavio da daje bezrezervnu podršku plasmanu i takmičenju RK Čelika u Premijer ligi BiH”, rekao je za naš portal Pane Škrbić.

Rezultat od 3 gola razlike protiv RK Gradačca dostižan
U Upravnom odboru, Stručnom štabu i među igračima RK Čelika vlada sjajno jedinstvo oko toga da je rezultat od 3 gola razlike u korist RK Čelika protiv RK Gradačca u Zenici (nakon što je rezultat glasio 2 gola razlike u korist RK Gradačca na njihovom terenu) bez dileme – dostižan.

– Svaka čast i poštovanje prema RK Gradačcu koji je oduvijek bio veliki rukometni centar, ali smo mi bolja i spremnija ekipa za Premijer ligu. Vratićemo im na proljeće ”milo za drago” i RK Gradačac pobijediti sa najmanje 3 ili više golova razlike i tako se plasirati u Premijer ligu BiH – jedinstveni su u Upravnom odboru RK Čelika.

Jačanje upravljačkih struktura i Stručnog štaba
– Upravni odbor RK Čelika je odlučio da objavimo konkurs i molimo sve dobronamjerne Zeničane i Zeničanke koji vole rukomet i ovaj Klub i žele i mogu da nam pomognu na putu do Premijer lige – da dodju u Klub. Svima su vrata širom otvorena! Također, Upravni odbor je zaključio da je potrebno da se ojača i Stručni štab Kluba, kao i operativni dio upravljačkih struktura. U tom smislu su formirane odgovarajuće komisije koje treba da pripreme konkretne prijedloge kandidata za sve pozicije – kaže predsjednik Škbić.

Što se igračkog kadra tiče, konstatovano je da RK Čelik u ovom trenutku ima registrovana 23 prvotimca, što je optimalan broj. Ipak, trener Seldin Rizvaniović ističe da su potrebna pojačanja na nekim pozicijama:

Potreba za još dva nova igrača premijerligaškog nivoa
”Moramo imati jaču, premijerligašku klupu! Dobro bi bilo kad bi angažovali još dva nova igrača premijerligaškog nivoa, mada i bez toga možemo savladati sve protivnike na proljeće, odnosno ostvariti svih jedanaest pobjeda, a ne 10 koliko smo imali u tek proteklom prvenstvu. Znači da bi nam dva igrača bila dragocjena za premijerligaški sastav i zato moraju biti i premijerligaškog nivoa”, ističe Rizvanović.

Na kraju, Upravni odbor RK Čelika je podržao dalje jačanje vlastite Škole rukometa, koja je u poslednje dvije godine funkcionisanja dala dobre rezultate.

U subotu, 26. decembra, predsjednik RK Čelika Pane Škrbić će održati prijem – tradicionalni prednovogodišnji sastanak sa igračima i Upravom kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno