Zenica

Upravljanje rizicima od klizišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu Gradske uprave Zenica održan je sastanak predstavnika gradskih službi civilne zaštite, komunalnih poslova, katastra, urbanizma, Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica sa konsultantima iz oblasti geologije koje je angažovao UNDP. Razgovaralo se o projektu “Upravljanje rizicima od klizišta” kojeg finansira Vlada Japana.
Sastanak je imao za cilj prikupljanje podataka o stanju Katastra klizišta na području grada kako bi se stvarili uslovi za jačanje institucionalnih kapaciteta za upravljanje rizicima od klizišta i monitoringa.
UNDP na području grada Zenica realizuje projekt sanacije klizišta Talami i Vražale. Istražni radovi i projektna dokumentacija za Taleme su završeni. U toku su dodatna ispitivanja terena na klizištu Vražale. Radove finasira Vlada Japana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno