Info

Uprava za indirektno oporezivanje BiH nabavlja džempere u vrijednosti od skoro 80.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stara narodna poslovica kaže “zimi nigdje bez kore hljeba, ljeti bez kaputa”, s tim što je na primjeru Uprave za indirektno oporezivanje BiH kaput zamijenjen džemperima.
Iako ovog ljeta širom BiH temperature dostižu 40 stepeni celzija i iako su bilo kakve prognoze meteorologa za nastupajuću zimu krajnje preuranjene, u UIOBiH su vjerovatno pošli od pretpostavke da će ona biti duga i hladna pa su riješili da se opskrbe dovoljnim količinama džempera za svoje službenike i službenice.

Prema detaljima tendera raspisanog 14. jula, a okončanog 3. augusta ove godine, uprava će nabaviti džempere u vrijednosti od skoro 80.000 maraka.

Preciznije, za nabavku ovog dijela uniforme za svoje ženske i muške uposlenike uprava je izdvojila 66.666 KM plus PDV.

U tenderu je, po običaju većine javnih institucija u BiH, precizirano da se ne zahtijeva garancija za ponudu, niti da ugovor mora biti podijeljen na lotove.

U tenderu nije precizirano da li uprava preferira posebnu vrstu materijala, odnosno da li je nužno da džemperi budu od čiste runske vune ili je dozvoljena i sintetika.

Kakogod, nema sumnje da će građani BiH s nestrpljenjem iščekivati ishod tendera i odabir ponuđača koji će brinuti da službenici/službenice UIO ne zebu u ledenim bosanskohercegovačkim noćima, a da uz to i lijepo izgledaju.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno